Losev

Bitlis Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu İçin İlk Adım Atıldı

Videoyu Aç Bitlis Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu İçin İlk Adım Atıldı
A
a

Bitlis Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde düzenlenen ve Bitlis Valisi Oktay Çağatay ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş arasında imzalanan protokol ile Bitlis OSB’ye ait 24 bin m² ‘lik alan, Üniversitemize OSB Meslek Yüksekokulu alanı olarak devredildi.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Çağatay, okulun faaliyete başlaması ile Bitlis’te istihdam ve kalifiye eleman sorununun önüne geçileceğini belirtti. Vali Çağatay: “Üniversite - Sanayi işbirliği açısından büyük önem arz eden ve endüstriye nitelikli insan gücü yetiştirilmesi için en uygun ortamı oluşturacak olan OSB Meslek Yüksekokulunun ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İmza töreninde açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Elmastaş ise: “Günümüzde sürdürülebilir kalkınmanın temel gereklerinden biri, yeterli sayıda nitelikli insan gücüne sahip olmaktır. Bitlis Valiliği ve Üniversitemiz arasında yapılan bu protokol ile Üniversitemize devri gerçekleştirilen taşınmaz üzerinde, bölge ve ülkemiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriye sahip nitelikli insan gücünün yetişmesine katkı sağlamayı hedefleyen OSB Meslek Yüksekokulunun binası ve müştemilatı inşa edilecektir. Yüksekokul binamız, Organize Sanayi Bölgesi uygulama imar planında eğitim ve sosyal tesisler için ayrılmış bölgede yaklaşık 24 dönümlük parsel içine konumlandırılacaktır.” dedi.

OSB MYO' lara YÖK tarafından sağlanan avantajlara da değinen Rektör Elmastaş sözlerine şunları ekledi: “YÖK tarafından Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü Yetiştirilmesi Projesi kapsamında Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan MYO lara öğrenci başına ciddi oranlarda teşvik - destekler sağlanmaktadır. Sağlanan bu teşvik ve desteklerle öğrencilerimizin yeni teknolojileri takip edebilmelerini ve yerinde görebilmelerini sağlamak, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu, mesleki yeterliliğe sahip nitelikli ara elemanları birlikte yetiştirmek ve sanayici ile üniversite arasında yakın bir köprü oluşturmak için Bitlis Organize Sanayi Bölgesinde, yeni açılan ve açılacak fabrikalara tekstil, makina, mekatronik, elektrik ve gıda bölümlerinden kalifiye eleman kazandırılmasını amaçlayan OSB Meslek Yüksekokulumuzun kurulması yönünde atmış olduğumuz bu ilk adımın Üniversitemize, ilimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Düzenlenen protokol imza törenine Vali Oktay Çağatay ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ile birlikte Vali Yardımcısı Vekili Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, İl Özel İdaresi Sekreteri Adem Aydoğdu ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Muhammed Sami Belet katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.