DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Milletvekilleri Demiröz ve Gaydalı Yemin Etti

Videoyu Aç Bitlis Milletvekilleri Demiröz ve Gaydalı Yemin Etti
A
a

Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ve Halkların Demokrasi Partisi Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış töreninde yemin etti.

Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ve Halkların Demokratik Partisi Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış töreninde yemin etti.
 
VEDAT DEMİRÖZ 2. KEZ YEMİN ETTİ
 
24. Dönem Bitlis’ten Ak Partinin 1. Sıra adayı olarak ilk yeminini eden Demiröz, 25. Dönemden de Bitlis’ten tekrar seçilerek TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış töreninde yemin etti.
 
GAYDALI İLK KEZ MECLİSTE
 
Mahmut Celadet Gaydalı, Bitlis’te daha önce defalarca kardeşi Edip Safter Gaydalı ile girdiği milletvekili yarışında kazanamamıştı. 25. Dönem milletvekilliği için Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP)2. Sıra adayı olarak girdiği yarışta kardeşi Edip Safter Gaydalı’yı saf dışı bırakarak meclise gitti. Gaydalı, TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış töreninde yemin etti.
 
MİZGİN IRGAT MAZERETLİ OLDUĞU İÇİN YEMİN EDEMEDİ
 
Halkların Demokratik Partisi Bitlis 1. Sıra adayı olan ve milletvekili olduktan hemen sonra ailesinin Tatvan’da geçirdiği trafik kazası sonucu kız kardeşini kaybeden Mizgin Irgat taziye nedeniyle yemin törenine katılamadı. Irgat katılacağı ilk genel kurulda yemin edecek.
 
İŞTE MİLLETVEKİLLERİNİN ETTİĞİ YEMİN METNİ
 
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim”
Kaynak : Bitlis Ajans

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.