DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Milletvekili Taşar'dan taziye mesajı

Videoyu Aç Bitlis Milletvekili Taşar'dan taziye mesajı
A
a

Güroymak'lı kanaat önderi Abdülkerim Çevik'in vefatı ile ilgili AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar taziye mesajı yayımladı.

Ak Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar'ın taziye mesajı:

Bilindiği üzere 19 Ocak Pazar günü hepimizi acıya boğan bir haber ile sarsıldık. İlimizin ve bölgemizin değerli kanaat önderi ve alimi Seyda Abdulkerim Çevik uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ömrünü ilim ve irfana adayan kıymetli dostum Seyda Abdulkerim Hoca’nın yetiştirdiği öğrenciler ve sevenleri her zaman olduğu gibi bölgemizde dostluk ve barışa hizmet etmeye devam edeceklerdir.

Güroymak (Norşin ) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik yaşantısıyla her zaman örnek bir şahsiyet olmuştur. Alimlere yönelik gerçekleştirilen her saldırıda olduğu gibi bu menfur olayda da milletimiz birlik olarak hainlere en büyük tepkiyi göstermiştir. Bu tür saldırıların aynı zamanda toplumun huzur ve barışına yönelik olduğu gayet açıktır.

Şu unutulmamalıdır ki bu elim olayın iki aileyi barıştırmak gibi iyi niyetli ve hayırlı bir çabadan sonra vuku bulması üzüntümüzü daha da artırmıştır. Fakat yaşantılarında toplumu bir arada tutan alimler vefatlarıyla da toplumda birleştirici olmuşlardır ve olacaklardır.

İlmiyle amil, takva ve ihlasıyla ön plana çıkmış olan Seyda Abdulkerim Çevik hocamız, yüzlerce talebe yetiştirmiş başta Norşin, Bitlis ve çevresi olmak üzere bölgemizi adeta birer ilim havzasına çevirmiştir.Seyda'ya Allah'tan rahmet diler başta Seyda Ailesi, yetiştirdiği müderrisler, öğrencileri, Norşin ve Bitlis olmak üzere bütün ilim camiasına başsağlığı dileriz.Allah (cc) yapmış olduğu ilmi hizmetleri kendisi için sadaka-i cariye kılsın.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.