Losev

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi İlçe Halk Merkezlerine seminer verdi

Videoyu Aç Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi İlçe Halk Merkezlerine seminer verdi
A
a

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ve Müdür yardımcısı Mehmet Şah Marhan, Bitlis ilçe Halk Eğitim Merkezi yönetimlerine, işverenlerin ve çalışanların icra ettikleri meslekleri ile ilgili nasıl belge alacakları ile ilgili kapsamlı bilgi verdi.

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi Ali Uzun ve Müdür yardımcısı Mehmet Şah Marhan Tatvan, Ahlat, Güroymak, Adilcevaz, Hizan ve Mutki ilçelerinin öncelikle Halk Eğitim Merkezi yönetimlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, ilçe Esnaf Sanatkar Odası başkanlarına ve İlçe Belediyelerinde işyerlerinin açılması ile yetkili kişilerle görüşüldü.

Bu görüşmelerde ilçe işveren ve çalışanlarının çıraklık eğitimi, KALFALIK, USTALIK ve USTA ÖĞRETİCİLİK belgelerinin alınması hususunda kapsamlı bilgi verildi. Ayrıca ilçe esnafları, bulundukları ilçede meslekleri ilgili belgeleri almaları için İlçe Halk Eğitim Merkezlerine başvuru yapabileceklerini hatırlattı.

Ayrıca Merkez Müdürü Ali Uzun, gerekli şartları taşıyan çalışanların 16 Mart 2016 tarihine kadar yürürlükte olan geçici ek madde (AF Maddesi) ile doğrudan KALFALIK sınavlarını girilerek KALFALIK belgesinin alınabilmesi ile ilgili geniş bilgi verdi.    

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.