Losev

Bitlis Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

Videoyu Aç Bitlis Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı
A
a

Bitlis Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan genel kurul seçimi yapıldı. Yeni birlik yönetiminde çalışacak iki İl Genel Meclis üyesi ile iki muhtar seçildi.

Her yıl Mayıs ayı başında gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan genel kurul seçimi Bitlis Valiliği Toplantı salonunda yapıldı. Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında toplanan köy muhtarları ve il genel meclis üyeleri 2018 yılı çalışmalarını yürütecek iki il genel meclis üyesi ve iki muhtarın seçileceği Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan genel kurulunu saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Birlik Encümen seçimine AK Parti Meclis Üyesi Cemalettin Kinç ve Yusuf Ulaştan ile Hdp Meclis Üyesi Medeni Yalçınkaya aday olarak katıldı. Yapılan seçim sonucunda AK Parti Meclis Üyeleri Kinç ve Ulaştan 46’şar oy, Hdp Meclis Üyesi Yalçınkaya ise 30 oy aldı.

Birlik Encümenliği Muhtar adaylığına Maşallah Aslan ve Maşallah İletmiş aday oldu. Başka aday olmadığı için iki muhtar seçilmiştir.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önemden bahseden Vali Ustaoğlu, “Bu ülkemizin birliğini sabote etmek isteyenlere karşı, bu ülkenin kardeşliğini sabote etmek isteyenlere karşı bizim tek vücut olup, tek yürek olup, tek bilek olup bir olmamız lazım, iri olmamız lazım, diri olmamız lazım. Şuan dünyada bir buçuk milyar İslam âleminin tek umut olarak beslediği bu coğrafyada bizim tek gücümüz olan kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı bizim beraber olmamız lazım. Burada da siz muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Kimse kendini basite ve hafife almasın. Sizlerin de büyük sorumluluğu var. Devletimizin imkânlarının en ücradaki vatandaşa ulaştırılmasında en önemli aracı muhtarlarımız olmuştur. Muhtarlarımız adeta devletimizin işiten kulağı, gören gözü ve konuşan dili olmuştur. El birliğiyle hep birlikte bu devletimize sahip çıkmamız lazım. Sizlerin bu noktada gayretli olacağınıza da inancım tamdır. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Vali Yardımcısı Tekin Erdemir seçilen meclis üyelerine ve muhtarlara görevlerinde başarılar diledi. 

 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.