Losev

Bitlis Kurum Amirleri ve Siyasilerden Gazeteciler Günü Mesajları

A
a

Bitlis ili ve ilçelerin kurum amirleri, yönetici ve siyasilerden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle mesaj yayınladılar..

BİTLİS VALİSİ VEYSEL YURDAKUL
Mesleğini zor şartlar altında, Gece Gündüz demeden icra ederek, insanları doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı içinde bilgilendiren basın mensuplarımızın üstlenmiş oldukları görev ülkemizin ve ilimizin gelişmesi açısından son derece önemlidir. Toplumumuzun menfaatleri doğrultusunda tarafsız, doğru ve ilkeli bir şekilde çalışarak, toplumu bilgilendiren ve onların talep ve görüşlerini yansıtma görevini ifa eden basın mensuplarımız, bu özellikleriyle de toplumumuzun vicdan ve duygularına tercüman olmaktadırlar. Tüm basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, ilimizdeki tüm gazete ve ajans çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım.

AK PARTİ BİTLİS MİLLETVEKİLİ VAHİT KİLER
Basın ahlak kurallarına uygun yapılan yayınlar gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması, açık ve şeffaf toplum kültürün gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle yazılı ve görsel basın yayın organları toplumun sesi, gözü ve kulağı durumundadır.
Ulusal ve yerel medyamızın Bitlisimizde üstlenmiş olduğu misyonuyla gece, gündüz, yaz, kış demeden daima bağımsız ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla halkımıza sunarak çoğulcu bir demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.
Vatandaşlarımızın ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, her türlü zor şarta rağmen bile görev bilincini kaybetmeyen fedakar basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık,huzur ve mutluluk dilerim.


AK PARTİ BİTLİS MİLLETVEKİLİ VEDAT DEMİRÖZ
Toplumsal bilinci artırmak, kamu yararını ön planda tutmak ve farklı seslerin halka duyurulmasını sağlamak basının en önemli görevidir. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız ve objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez unsurudur.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde ve ülkemizde faaliyet gösteren; basınımızın saygıdeğer temsilcilerinin 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü”nü en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

DP İL BAŞKANI ZİYA YOLDAŞ
Basın mensupları çok zor şartlarda çalışıyor. Bitlis gibi gelişmemiş, küçük ve herkesin birbirini tanıdığı illerde çalışmak ve haber yapmak çok zor. Siyasiler için yazdığınız olumlu bir haber için sizi tebrik ederiz. Ama olumsuz bir haberde ise sizi topa tutarız. İktidar gücü de elimizde ise maddi ve manevi saldırılarda bulunuyoruz. Bunlar yanlış bir şey. DP olarak çok zor bir görev ifa ettiğinizin bilincindeyiz. Bu vesileyle basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum

BİTLİS İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAADETTİN AKGÜÇ
Kentte görev yapan gazetecilerin zor şartlar altında Bitlis'i en iyi şekilde tanıtmaya çalıştığını hepimizde biliyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar, çalışmalarınızda başarı diliyorum.

HİZAN KAYMAKAMI SEDAT İNCİ
Kamuoyu ile kamu arasındaki köprünün kurulup sağlamlaştırılmasını sağlayan, halk tarafından talep edilen hizmetlerin sunulmasında itici güç olan, çalışmaların her aşamasını takip ederek, gerçek ve geniş bir kabulün oluşmasına yardımcı olan basın mensuplarının işlevi tartışılmaz. Hizan Kaymakamlığı olarak yaptığımız her çalışmada, kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevin yerine getirilmesinde emeği geçen, tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini, zor şartlar altında yürüten tüm gazetecilerinin gününü en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk, başarı ve kolaylıklar dilerim.

TATVAN KAYMAKAMI MURAT ERKAN
Çağdaş demokrasilerde basın halkın fikirlerini ve milletin iradesinin serbestçe ifade etmesini sağlayan önemli araçlardır. Tecrübelerimiz göstermiştir ki medya çok sesli ve serbest bir surette vazifelerini yerine getirdiğinde demokratik ve şeffaf sistemler işlerlik kazanacaktır. Bu minvalde tarafsız, ilkeli, tavrını halktan yana koyan, prensiplerinden ödün vermeyen gazeteciler, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. 10 Ocak 1961'den beri kutlanan çalışan gazeteciler gününü kutlar, özveri ile çalışan fedakar gazetecilerimize başarılar dilerim.

AHLAT KAYMAKAMI OSMAN DÖLEK
Çağdaş demokrasilerde basın halkın fikirlerini ve milletin iradesinin serbestçe ifade etmesini sağlayan önemli araçlardır. Tecrübelerimiz göstermiştir ki medya çok sesli ve serbest bir surette vazifelerini yerine getirdiğinde demokratik ve şeffaf sistemler işlerlik kazanacaktır. Bu minvalde tarafsız, ilkeli, tavrını halktan yana koyan, prensiplerinden ödün vermeyen gazeteciler, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. 10 Ocak 1961’den beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, özveri ile çalışan fedakar gazetecilerimize başarılar dilerim.

BİTLİS BELEDİYE BAŞKANI FEHMİ ALAYDIN
Bitlis'in nabzını, objektiflik çerçevesinde tutan gazetecilerimizin gününü kutluyorum. Bitlis'te 5 yıldır görev yapıyorum. Bu süreçte yaptığımız işlerde gazetecilerimiz bazen bizi eleştirdi bazen de yaptığımız işlerin vatandaşa ulaştırılmasında köprü oldu. Ancak 5 yıllık görev süremizde doğru işler yaptığımıza inanıyorum. Amacımız halka hizmet etmek. Bu süreçte çok radikal kararlar aldık. Projelerimizi hayata geçirme aşamasında sıkıntılar yaşasak da bunları hayata geçirdik. Bütün çalışmalarımızda yanımızda olan basın mensuplarımızın gününü kutluyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

AHLAT BELEDİYE BAŞKANI A. MÜMTAZ ÇOBAN
Demokrasinin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma hürriyetinin en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Ülkemizin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine hür ve öz güvenli basınımızın katkısı büyüktür. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek Ahlat'ımızın kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan ve kamu hizmetlerinin yürütümünde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim.

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT DOĞRU
Demokrasinin en önemli unsurlarından biri basın özgürlüğüdür. İletişimin en temel taşlarından basın, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracıdır. Karşılaştıkları tüm olumsuz koşullara rağmen görevlerini yerine getirirken tarafsızlık ve objektiflik anlayışından ödün vermeden çalışan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü gönülden kutluyor ve başarılar diliyorum.

TATVAN EMNİYET MÜDÜRÜ HİKMET BAŞER
Tarafsız, doğru, ilkeli, duruşlarıyla en seri şekilde, Gece Gündüz, kar çamur demeden halkımızın olaylar ve gelişmelerden haberdar olmasını sağlamaya çalışan, günlük olayların dışında memleketin çözüm bekleyen sorunlarını da dile getirip gündem oluşturan kıymetli basın mensubu arkadaşlarımızın gününü kutlar, ilimizdeki huzur ve güven ortamının gelişmesine katkı yapacağınız çalışmalarınızda başarılar dilerim.

BİGADER BAŞKANI MAHİR OKAY
Türk basını ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmiş ve üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiştir" diyen Okay, "Tüm bu gelişmelerin yanında yerel basınımız, çeşitli kanal ve ajans muhabirleri, ilimizdeki gelişmeleri kamuoyuna aktararak halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görmenin yanı sıra ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.

YUS-DER BAŞKANI HALİS OLCAY
Bitlis'in gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine, özgür ve öz güvenli basının katkısının büyük olduğunu göz ardı edemeyiz. Gazeteciler kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ediyorlar. İlimizdeki gazeteci arkadaşlarım Bitlis'imizde üstlenmiş oldukları misyonla Gece Gündüz, yaz kış demeden daima bağımsız ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla halkımıza sunarak çoğulcu bir demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

AK PARTİ İL BAŞKANI FATİH KADİRİOĞLU
Yapmış olduğunuz meslek gerçekten çok zor. Genelde hep objektifin ön tarafı görünür arka tarafındakiler ise görünmez. Haber okumak kolay ama o haberi hazırlamanın ne kadar zor olduğunu kimse düşünmez. Çok ciddi bir meslek yürütüyorsunuz. Ben tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum.

BİTLİS GAZETECİLER CEMİYETİ İLHAN KARABULUT
Ülkemiz, bugün maalesef en fazla tutuklu gazeteci sayısına sahip olma unvanını sürdürüyor. Türkiye, Basın Özgürlükleri Raporuna göre 2013 yılında 120. sıraya gerilemiştir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan basının, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili araçlarından biridir. Durum böyle olunca Türkiye'de basın önündeki engeller, düşünce ve ifade özgürlüğüne vurulan büyük bir darbedir. Tutuklu gazetecilerin 13 Ocak’ta davası devam edecek. Tutuklu gazetecilerin biran önce serbest bırakılmalıdır. ilkeli, tarafsız ve özgür bir basın dileyerek değerli meslektaşlarımızın gününü en içten dileklerimle kutlarım.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.