1-Bitlis Tuğva açıklaması; 

Filistini unutmayan herkese selam olsun!… Bu kadar zulüm ve acıya rağmen büyüğünden küçüğüne herkesin dilinde aynı söz var.

“Hasbünallahü ve nimel vekil.”

“Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.”

Onların iman ve tevekkülüne biz de şahidiz…

I M G 5936

2-Bitlis il Emniyet müdürlüğü 

Emniyet Müdürlüğü  birimleri arasında düzenlenen 2024 yılı Voleybol Turnuvası, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.”  sözü doğrultusunda tüm heyecan ve coşku ile başladı.dedi.

I M G 5937

3-Zeydanoğlu Ailesi 

Babamız Avukat Veysi ZEYDANLIOĞLU (87), tedavi gördüğü hastanede bugün (28.05.2024) hayatını kaybetti. 

Kendi isteği üzerine, 1981 yılından beri ikamet ettiği (Stockholm'de) toprağa verilecektir. Cenaze - taziye yeri ve tarihleri ileriki günlerde duyurulacaktır.

Saygılarımızla,

ZEYDANLIOĞLU Ailesi

I M G 5941

4-Bitlis’in Hizan ilçesindeki tarihi taş evler binlerce yıl öncesinin mimari özelliklerini taşır.

Güneş kutsal görüldüğü için evler komşunun güneşini kapatmayacak şekilde inşa edilir. 

I M G 5942

5-Bitlis'in Tatvan ilçesi 1920'lere kadar 2 küçük köyden ibaret idi ve birkaç yüz nüfusu vardı. 

Buradaki köyler Urtap ve Tux köyleri idi. Küçük ancak önemli bir limana sahipti. 1930'lardan sonra feribot işletmeciliği ve yeni yerleşim yerleri inşası ile büyüdü.

I M G 5943

6-Bitlis Gençlik Merkezi 

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri"

Bitlis kara yolunda feci kaza: otomobilin çarptığı baba ve oğul metrelerce savruldu Bitlis kara yolunda feci kaza: otomobilin çarptığı baba ve oğul metrelerce savruldu

Mevlana Parkı'nda düzenlenen Şenlikte çocuk şarkıları gösterisi, mendil kapmaca, yakan top, körebe, yedikule ve tombik gibi oyunların yanı sıra palyaço ve animasyon ekibi gösterileri de düzenlendi.

I M G 5944

7-Nemrut Jeopark Derneği

 Tatvan Belediyesi Eşbaşkanı Belkıza Beştaş Epözdemir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.. Dernek ve UNESCO hakkında bilgi aktarımı yapıldı.

I M G 5947

8-Manisa il sağlık müdürlüğü 

Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı" başarıyla tamamlandı. İl merkezi ve ilçelerden, İstanbul ve Bitlis illerimizden katılan toplam 39 kursiyere belgeleri, Merkezefendi Devlet Hastanesinde Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tahsin Demirelli,

I M G 5948

9-Bitlis’in Güroymak Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 39 çiftçiye yüzde 75 hibe desteğiyle 21 bin sebze fidesi verildi.

10-Bitlis İHH olarak genel merkezden gelen misafirlerimiz ile Genişletilmiş İl Divan ve Kurban Toplantısını gerçekleştirdi. 

Kaynak: Haber Merkezi