Losev

Bitlis'in eski vali yardımcısına 5 ay hapis

Videoyu Aç Bitlis'in eski vali yardımcısına 5 ay hapis
A
a

Bitlis Eski Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi’ye 5 ay hapis cezası verildi.

Bitlis Vali Yardımcılığı görevini yürütürken, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Gülçimen ile aralarındaki tartışma sonrası kafa atan Vali Yardımcısı Çelebi, Bitlis 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada “Görevi Kötüye Kullanmak” suçu işlediği gerekçesiyle 257/1 maddesi uyarınca 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, sanığa verilen cezadan yargılama sürecindeki davranışları, failin geçmişi, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri göz önünde bulundurularak 1/6 oranında indirim yaparak, Süleyman Çelebi’yi 5 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Vedat Gülçimen’in avukatı Mezher Yürek, müvekkili ile Bitlis Eski Vali Yardımcısı ve Çifteler Kaymakamı olan Süleyman Çelebi’nin aralarındaki bir kavga yüzünden İl Gıda Tarım ve HayVancılık Müdürlüğüne geçici görevle görevlendirilmesi üzerine açılan dava neticesinde, müvekkilinin eski görevine iadesi yönünde Van 3. İdare Mahkemesi’nce “yürütmesinin durdurulmasına” karar verildiğini belirterek, bu kararın süresi içerisinde uygulanmadığı ve bu nedenle Çelebi’nin görevini kötüye kullanarak suç işlediği gerekçesiyle Bitlis 2. Asliye Ceza Mahkemesine açılan dava neticesinde 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldığını ve sanığın iyi hal durumu nazara alınarak bu cezanın 5 ay hapis cezasına düşürüldüğünü söyledi. Yürek, “Müvekkilim Vedat Gülçimen geçici görevlendirilme işleminin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme, önce yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ancak karara rağmen müvekkilimin görevine iadesi yapılmadı. Mahkeme kararının tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde göreve başlatılması gerekirken, aradan geçen 5,5 ay sonra görevine iadesi yapıldı. Bitlis Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan müvekkilim Vedat Gülçimen ile Bitlis eski Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi arasında daha önceden fotoğraf çekme yüzünden bir kavga çıkmıştı. Müvekkilinin mağdur olmasına rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde geçici olarak görevlendirildi. Bu işlemin hukuk ilkelerine aykırılık teşkil etmesi üzerine işlemin iptali için açılan dava sonucunda, Van 3. İdare Mahkemesi’nin 24.07.2012 gün ve 2012/441 esas sayılı kararıyla yapılan görevlendirme işleminin ‘Yürütmesinin Durdurulmasına’ karar verildi. Bu karar 30 gün içerisinde müvekkilinin asli görevine başlatılması gerekirken başlatılmadı. Aradan geçen 5,5 ay bir süreden sonra başlatıldı” dedi.

Süleyman Çelebi’ye verilen 5 aylık hapis cezası 3 bin TL para cezasına çevrildi.
Kaynak : Milliyet

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.