DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis İHH’dan iftar yemeği ve yetim giydirme programı

Videoyu Aç Bitlis İHH’dan iftar yemeği ve yetim giydirme programı
A
a

            Bitlis İHH’dan iftar yemeği ve yetim giydirme prog…

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH) tarafından Dünya yetimler günü kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde yetim çocukları için iftar yemeği verilerek yetim giydirme programı düzenlendi.

Program kapsamında Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde bulunan yetim, yetim aileleri ve maddi durumu iyi olmayan 160 aileye iftar yemeği verilirken, Dünya yetimler günü kapsamında ise yine Ahlat ve Adilcevaz’daki 120 yetim çocuğa giyim yardımı yapıldı. Giyim yardımları için mağazaya götürülen ve kendi giysilerini kendileri seçen büyük sevinç ve mutluluk yaşadılar.
 
Bitlis İHH olarak yetimlere karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla bu yıl yaptıkları programları il merkezi ve ilçelerine yaydıklarını belirten Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, hayırseverlerin de desteği ile bu yıl Bitlis genelinde 600 yetim çocuğu giydirip bin 200 kişilik iftar yemeği vereceklerini söyledi.
 
Yetimlere ayrı bir önem verdiklerine vurgu yapan Muzaffer Taşcan “Yetimlere sahip çıkılması gerekir. "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır" diyen yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu yüzden yetimler bu toplumun bir parçasıdır ve koruyup kullanması, sahip çıkılması gerekir.” Dedi.
 
Bu kapsamda yetim giydirme ve iftar programlarına ilk olarak Ahlat ve Adilcevaz’da başladıklarını vurgulayan Taşcan, “Bu yılki çalışmalarımız kapsamında, hayırseverlerin de destekleri ile Bitlis genelinde 600 yetim çocuğumuzu giydirip bin 200 kişilik iftar yemeği vereceğiz. Bu kapsamda çalışmalarımıza ilk olarak Ahlat ve Adilcevaz’dan başladık. Bu anlamda Ahlat ve Adilcevaz ilçemizdeki yetim ve ailelerinin yanı sıra maddi durumu iyi olmayan 160 aileye iftar yemeği verirken, yetim 120 çocuğumuzu ise giydirdik. İnşallah Ahlat ve Adilcevaz programımızdan sonra bu etkinliğimizi 22 Haziran Salı günü Güroymak ilçemizde gerçekleştirerek, 150 kişilik iftarın yanı sıra 80 yetim çocuğumuzu giydireceğiz. Bu çalışmamız Bitlis merkez, Tatvan ve Hizan ilçelerimizde yapılacak. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Bitlis İHH olarak bu yıl hayırseverlerin de destekleri ile Bitlis genelinde 600 yetim çocuğumuzu giydirip bin 200 kişilik iftar yemeği vermiş olacağız. Ben bu vesile ile bizlerin bu yardım ve girişimlerde bulunmamıza katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.