Losev

Bitlis HDP Adayları Basınla Bir Araya Geldi

Videoyu Aç Bitlis HDP Adayları Basınla Bir Araya Geldi
A
a

Halkların Demokratik Partisi ( HDP ) Bitlis milletvekili adayları Mizgin Irgat, Mahmut Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay, il merkezi ve ilçelerindeki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bitlis Belediyesine ait Şerifbey Tepesi'nde basınla buluşan adaylardan Gaydalı, tek amaçlarının bölgeye kalıcı barışı ve huzuru getirmek olduğunu, bunun dışında herhangi bir vaatte bulunmadıklarını söyledi.

Gaydalı, "Takdir halkındır. Yörede en çok barışa ihtiyaç duyuluyor. Bunun bilincindeyiz. Ama barış olmadan bunları da çözemeyiz. Bence en mühim şey bu" dedi.

HDP'nin birinci sıra kadın adayı Mizgin Irgat ise son 50 yıldır Bitlis'i bir kadın milletvekilinin temsil etmediğini vurgulayarak, kadınların bölgede yaşadıkları sıkıntıları Mecliste dile getireceklerini belirtti.

Bir kadın olarak ülkede demokrasiyi savunanlardan biri olduğunu ifade eden Irgat, şöyle devam etti:

"Doğru teşhis ve tedaviyi yapacağımıza inanıyoruz. Bu dönemde paylaşmamızı gerektiren en önemli nokta son 50 yıldan bu yana ilk defa bir kadın milletvekilinin Bitlis'i temsil edecek olmasıdır. Bu seçim bizim için çok önemli. Çok etkili bir seçim olacak. Son derece sıcak, kapsamlı ve halkı kapsayan bir çalışma yürüteceğiz."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.