Losev

Bitlis Eren Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Programı

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Programı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu tarafından "Dış İşleri Bakanlığından Uluslararası Örgütlere, Bir Diplomatın Tecrübeleri" adlı etkinlik düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Emekli Büyükelçi Numan Hazar konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Sözlerine programa katılanları selamlayarak başlayan Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu Başkanı Şervan Akkoyun, öğrenci topluluğu olarak amaçlarının uluslararası ilişkiler alanında çalışma yapan öğrencilerle sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek olduğunu ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Akkoyun, topluluk olarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

Emekli Büyükelçi Numan Hazar'ı Bitlis Eren Üniversitesinde görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinliğin faydalı geçmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Rüstemli, programa katılanlara saygılarını iletti.

Böyle güzel bir programa katılma şansı tanıyan Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğuna teşekkür ederek sözlerine başlayan Emekli Büyükelçi Numan Hazar, Dış İşleri Bakanlığında yaşadığı tecrübeleri öğrencilere aktardı. Söyleşi şeklinde geçen programda Hazar hayatından kesitler anlatarak, görev yaptığı yerler hakkında öğrencilere bilgi verdi. Türkiye'nin Uluslararası Örgütlerle olan ilişkilerine de değinen Hazar, Uluslararası Örgütlerin yapılarını da anlattı.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli'nin Emekli Büyükelçi Numan Hazar'a plaket takdim etmesinin ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.