DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Eren Üniversitesinde Şiir Dinletisi Etkinliği

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesinde Şiir Dinletisi Etkinliği
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Şiir Dinletisi Etkinliği, Şair Leyla Mihrinaz Engin’in katılımıyla gerçekleşti.

Bitlis Eren Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda yapılan etkinlik, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurullah Ulutaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Prof. Dr. Sezai Yalçın kürsüye gelerek etkinliğin önemini vurguladı ve öğrencilerin şiir sevgisine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Yalçın’ın konuşmasının ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları şiir dinletileri katılımcıların beğenisine sunuldu. Şemşettin Çetinkaya, Atilla İlhan 3. Şahsın Şiiri; Merve Turan, Yavuz Bülent Bakiler’in Gözlerin İstanbul Oluyor Birden; Ebru Erat, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Sevi; Merve Aydın, Yavuz Bülent Bakiler’in Şaşırdım Kaldım İşte; Şeyma Sözen, Mevlana’dan Etme; Betül Bozkurt, Bedirhan Gökçe’nin Beni Hiç Anlamadın şiirlerini seslendirdi.

Esinti, Erda Güncesi, Kadın ve Dize, Erda Masalı ve Sandık kitaplarıyla tanınan Şair Leyla Mihrinaz Engin, “Sandık romanımı çok seviyorum, bütün kadınların okumasını öneriyorum. Çünkü orada kadının hem toplumsal hem ailesel hem ahlaki hem de sanatsal temelde yapabileceği şeyler var." dedi.

Kadınların kendine güven duyması gerektiğini belirten Şair Engin, Sandık adlı romanını edebiyat düşkünü herkesin okuması gerektiğini söyledi.

Şiir Dinletisi Etkinliği’nden çok keyif aldığını ifade eden Şair Engin, katkılarından dolayı Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyen ve öğrencilerine teşekkür ederek dinletisine son verdi.

Şiir Dinletisi Etkinliği, Doç. Dr. Ulutaş’ın, Şair Leyla Mihrinaz Engin’e katılımlarından dolayı teşekkür belgesini takdimi ve öğrenciler için düzenlenen imza töreninin ardından son buldu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.