Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Doğu Anadolu’da Sağlıklı Yaşam: Beslenme, Hareket ve Rehabilitasyon” başlıklı çalıştay, üniversitenin Merkezi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Yılmaz yaptı. Yılmaz, sağlıklı yaşamın sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, “Bu çalıştayla, sağlık alanındaki güncel yaklaşımları Doğu Anadolu gibi dezavantajlı bölgeler özelinde tartışmayı ve uygulanabilir çözüm önerileri sunmayı amaçlıyoruz,” dedi.
Çalıştay kapsamında alanında tanınmış akademisyenler dikkat çekici sunumlar gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nevin Şanlıer, “Obezojenik Çevre” başlıklı sunumunda, modern yaşamın çevresel koşullarının obezite üzerindeki etkilerini bilimsel verilerle ortaya koydu.
Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tülin Düger, “Kronik Hastalarda Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam” sunumuyla, egzersizin hastalık yönetimindeki rolünü anlattı. Aynı üniversiteden Prof. Dr. Songül Atasavun Uysal ise bölgede yürütülen rehabilitasyon projelerini paylaşarak, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik saha çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Sunumların ardından konuşmacılara plaket takdim edilirken, eş zamanlı oturumlarla devam eden programda katılımcılar uzmanlarla birebir iletişim kurma imkânı buldu.
BEÜ tarafından düzenlenen çalıştay, üniversitenin sağlık alanındaki akademik çalışmalarına yeni bir halka eklerken, Doğu Anadolu’da sağlıklı yaşam farkındalığının artırılmasına da katkı sağladı.