DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Eren Üniversitesinde AR-GE Konferansı

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesinde AR-GE Konferansı
A
a

Proje Destek Ofisi koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri konferansı 22 Mart Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TÜBİTAK ARDEB Uzmanı Dr. Fatih Sinan Esen’in sunumuyla gerçekleşen konferansa çok sayıda akademik personel katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi kültürünün proje kültürü olma yolunda ilerlediğini belirten Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım; “Proje üretkenliktir ve düşüncedir. Projeler aracılığıyla hayal edilenleri kağıda ve oradan da alana aktarabiliriz. Biz geldiğimizde var olan Proje Destek Ofisi’ni güçlendirmek için çalışmalarımızı başlattık. Üniversitemiz için öncelikli olan Avrupa Birliği Projesi ama hem üniversitemize hem de bölgemize katkı sağlayacak turizm projemizin yansıra birkaç projemiz daha var. Geçen hafta müracaatı son bulan SODES projelerine tahmin ettiğimizden daha çok proje geldi. Bu çalışmalar TÜBİTAK Projelerine de yansıyacaktır” dedi.

Üniversitemizin proje konusundaki teknik destek açığını kapatmak amacıyla bu ofisin kurulduğunu belirten Proje Destek Ofis Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Çınar; “Bugünkü toplantımız TÜBİTAK tanıtım toplantısıdır. Nisan ayı sonunda AB Projeleri konusunda proje yazma eğitimi de verilecektir. TÜBİTAK proje yazma eğitimini de Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Eylül ayından itibaren de üniversitemizin teknik destek konusunda sıkıntısı kalmayacağını düşünüyorum. Üniversitemizin SODES’e yapılan başvurularının en yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. Kısa zamanda ekibimizin çalışmaları sayesinde 20’ye yakın projenin yapılmasını sağladık. İlerleyen dönemlerde de ofisimizin katkılarıyla TÜBİTAK projelerinde de çok fazla proje yapılacağını tahmin ediyorum” dedi.

TÜBİTAK’ın akademisyenlere verdiği destekler ve destek programlarından bahseden TÜBİTAK ARDEB Uzmanı Dr. Fatih Sinan Esen; “Projeye başvuru yapacaksak, proje ekibi içerisindeysek veya projeyi değerlendirmek istiyorsak ARBİS sistemine kayıt yaptırmamız gerekir” dedi. Esen; “Proje, başı ve sonu belirlenmiş olan benzersiz çıktılar hedefleyen kontrollü bir çabadır. Proje için gerekli olanlar bilgi sermayesi, beşeri sermaye, ayni sermaye ve nakdi sermayedir” dedi. Başarılı olan projelerin ortak özelliklerini anlatan Esen; “Özgün değeri yüksek, uluslararası ölçekte yenilik getiren odaklanmış, uyumlu ve alanında yetkin araştırmacılardan oluşan bir ekip tarafından yürütülen, ekibe ve proje konusuna hakim, aynı zamanda TÜBİTAK ile sürekli iletişim halinde olan bir Proje Yürütücüsü tarafından yönetilen, çalışma esnasındaki çalışma takvimine ve plana sadık kalan, proje konusunu ve ekibini aşan vaatler sunmayan, başvuru ve raporlarda yer alan metinler açık ve anlaşılır şekilde yazılan, başarı ölçütleri somut olarak belirlenen, riskleri ve etkileri en aza indiren projelerdir” dedi.

Katılımın yoğun olduğu konferans soru cevap bölümüyle sona erdi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.