Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis Eren Üniversitesi tarafından elektrikli araba

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesi tarafından elektrikli araba
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri, danışmanları Yrd. Doç. Dr. Yakup Şahin öncülüğünde “Eren” ismini verdikleri elektrikli otomobil ürettiler.

Kocaeli’nde yapılacak TÜBİTAK Proje Yarışmasına katılacak araba saatte 80 kilometre hız yapabiliyor ve 4 saatlik şarjla 300 kilometre yol kat edebiliyor.

Aracı test eden Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek; “sizler benim gönlümün birincisisiniz sizlerden beklentim bu işi bu noktada bırakmamanızdır” dedi. Yrd. Doç. Dr. Yakup Şahin ve öğrencilerini tebrik eden Rektör Yardım; “Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Bu projeyi TÜBİTAK’tan aldılar ve başarı ile bu noktaya kadar getirdiler. Bu tabi ki ciddi bir çalışma sonucudur. Aylar önce beraber başladığımız projede başarılı olacaklarından zaten şüphem yoktu. Bizim arkadaşlarımızdan beklentimiz işi bu noktada bırakmamalarıdır. Katılacakları yarışmada sonuç ne olursa olsun onlar gönlümüzün birincisidirler. Şunu da biliyorum ki kısıtlı imkânlarla bu işe girdiniz ama çok şükür bu noktaya geldi ve ben kendim test sürüşünü de yaptım. Bunun benim içinde ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da inşallah çok daha güzel yerlerde çok daha büyük projeler yaparsınız. Aracımızın adı Eren hem üniversitemizi hem de Eren ailesini temsil etmek adına bu isim konulmuştur” diye konuştu.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Şahin, aracın teknik özelliklerinden bahsederek, “İki ay gibi kısa bir sürede TÜBİTAK’ın desteğiyle Eren isminde elektrikli aracımızı yapıp ayağa kaldırdık. Altı kişilik bir ekiple gece gündüz demeden hummalı bir şekilde çalışarak sonunda başarıya ulaştık. Aracımızın 4 saat gibi bir şarj süresi var ve bu şarjla saatte 80 kilometre hızla 300 kilometre yol kat edebiliyor. Üniversitemiz de güzel şeyler yapıldığını göstermek istedik ve başarıya ulaştık. Bir sonraki hedefimiz ise Bitlis ve Van arasında yolculuğu çok daha kısa bir süreye indirebilecek bir sürat teknesi yapmak. Bu şekilde ikinci projemizi de hayata geçirmeyi arzu ediyoruz” dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.