Losev

Bitlis Eren Üniversitesi OSB MYO kuruldu

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesi OSB MYO kuruldu
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi OSB (Organize Sanayi Bölgesi) Meslek Yüksekokulu YÖK tarafından onaylandı.

1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 6 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 8 Meslek Yüksekokulunu bünyesinde barındıran Bitlis Eren Üniversitesi, yıl içerisinde kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden sonra yeni bir Meslek Yüksekokulu’na da kavuştu.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü’nün Yükseköğretim Kuruluna sunduğu “Bitlis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu” açılması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca uygun görülerek onaylandı.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş konu üzerine yaptığı açıklamada: “OSB Meslek Yüksekokulumuz, bölge ve ülkemiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriye sahip nitelikli insan gücünün yetişmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Yüksekokul binası ve müştemilatı, Organize Sanayi Bölgesi uygulama imar planında eğitim ve sosyal tesisler için ayrılmış olan alanda inşa edilecektir.” dedi.

OSB MYO' lara YÖK tarafından sağlanan avantajlara da değinen Rektör Elmastaş: “YÖK tarafından Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü Yetiştirilmesi Projesi kapsamında Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan MYO’lara öğrenci başına ciddi oranlarda teşvik - destekler sağlanmaktadır. OSB Meslek Yüksekokulumuz, tekstil, makina, mekatronik, elektrik ve gıda bölümleriyle başta Bitlis Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalar olmak üzere sanayi için ihtiyaç duyulan kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Yüksekokulumuzun Üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi

Rektör Elmastaş: “OSB Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasında büyük destekleri olan YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın şahsında tüm YÖK Üyelerimize şükranlarımı arz ederim. Bitlis Organize Sanayi Bölgesinde eğitim için ayrılan arazinin OSB MYO için tahsisini gerçekleştiren Bitlis Valisi Sayın Oktay Çağatay’a, okul binasının yapımını üstlenen Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Eren’e teşekkür ederim. OSB MYO’nun kurulması sürecinde vermiş oldukları desteklerden dolayı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 25. Dönem Bitlis Milletvekili Sayın Vedat Demiröz’e, Bitlis Milletvekilleri Sayın Vahit Kiler ve Sayın Cemal Taşar’a, Bitlis Belediye Başkanı Sayın Nesrullah Tanğlay’a teşekkür ederim. Başta Tıp Fakültesi olmak üzere hedeflerimiz arasında bulunan diğer akademik birimleri de kuracağız inşallah.” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.