Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis İl Müftülüğü arasında, öğrencilerin sosyal, kültürel ve gönüllülük temelli faaliyetlere katılımını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığının görev alanına giren konularda öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, toplumsal dayanışma bilincinin güçlendirilmesi ve gençlerin gönüllülük faaliyetlerine daha aktif katılım sağlaması amaçlanıyor. Bu doğrultuda, BEÜ yerleşkesinde Diyanet Genç Ofis açılmasıyla birlikte üniversite ve müftülük iş birliğinde çeşitli proje ve etkinliklerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

İş birliği protokolü, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ile Bitlis İl Müftüsü Kadir Koçak tarafından imzalandı. Protokol, üniversite ile müftülük arasında yürütülecek ortak çalışmalar açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversitelerin yalnızca akademik bilgi üreten kurumlar olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sunan iş birliklerine büyük önem verdiklerini ifade etti. Elmastaş, bu tür çalışmaların gençlerin topluma daha bilinçli, sorumluluk sahibi ve aktif bireyler olarak katılmalarına önemli katkılar sağladığını dile getirdi.




