Losev

Bitlis Eren Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi yenilendi

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi yenilendi
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Derslikler alanı içerisinde faaliyet gösteren Dış İlişkiler Ofisi yenilendi.

Bu kapsamda giriş kısmı koridordan ayrılarak öğrencilerin oturabileceği, televizyon seyredeceği ve kitap okuyabileceği iki karşılıklı dinlenme salonu yapıldı. Dinlenme salonlarına masa sandalye, televizyon ve içinde kitap ve çeşitli dergilerin bulunduğu kitaplıklar yerleştirilen Dış İlişkiler Ofisi’nde yerler parke ile kaplandı. Yeni bir toplantı salonuna kavuşan Dış İlişkiler Ofisi’nin pencere ve kapıları da yenilenerek, koridor kırmızı halı ile kaplandı ve lavabolar değiştirilerek yeni lavabo altı dolaplar yaptırıldı. Öte yandan ofis koridoruna ahşap çiçeklikler yaptırılırken çiçeklerle ofisin daha estetik bir görünüme kavuşması sağlanarak duvarlara Erasmus ile ilgili bilgi veren tanıtım materyalleri yerleştirildi.

Yenilenen ve daha estetik bir görünüme kavuşan Dış İlişkiler Ofisi'ne ilişkin konuşan Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, hayırlı olsun temennisinde bulunarak, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını, öğrencilerin daha iyi imkânlarda eğitim görmelerinin sağlanması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını, Farabi ve Erasmus programlarının önemli olduğunu, buradaki yabancı uyruklu öğrencilerin birer kültür elçisi olduğunu ifade etti.

Yenilenen Dış İlişkiler Ofisi'nde ilk toplantı Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Sabir Rüstemli başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilara Başat Dereli ve Farabi Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Çakmak birer sunum yaptı.

Dış İlişkiler Ofisi'ne bağlı koordinatörlüklerden bahsederek sunumuna başlayan Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilara Başat Dereli, Erasmus Koordinatörlüğü'nün Dış İlişkiler Koordinatörlüğü alt birimi olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti. Koordinatörlük bünyesinde 3 akademik ve 1 idari personelin görev yaptığını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dereli, şu ana kadar toplam 96 öğrenci ve 125 personel hareketliliğinin gerçekleştiğini söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Dilara Başat Dereli, sunumuna şöyle devam etti: "Erasmus+, AB’nin 2014-2020 dönemi için eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarındaki programıdır. Erasmus+ programı, program ülkelerinin Avrupa’nın beşeri ve sosyal sermayesini etkin bir şekilde kullanmak yönündeki çabalarını desteklemek üzere tasarlanmıştır."

Erasmus+ hareketlilik türleri hakkında da bilgi veren Dereli, Erasmus bütçesi ve süreçte yaşanan sıkıntılardan da bahsederek sunumunu bitirdi.

Farabi Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Çakmak ise Farabi Değişim Programları hakkında konuşarak, bu programlardan faydalanan öğrenciler, programlara başvuruda izlenmesi gereken yol, programa ilişkin geliştirilmesi gereken konular hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.