DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Emniyetinden Uyuşturucu ile Mücadele Semineri

A
a

Bitlis Emniyet Müdürlüğü, Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği görevlilerince Tatvan’da okullarda görev yapan tüm öğretmenlere yönelik madde bağımlılığı ile mücadele konulu seminerler düzenlendi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Alınması gereken tedbirlerin neler olabileceği konusunda katılımcı öğretmenlerle fikir alışverişi yapılmıştır. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin risk faktörlerine daha açık olduğu, karşılaştıkları olumsuz durumlarla mücadele etmelerinde öğretmenlerin yol gösterici bir konumda olmaları gerektiği, madde kullanan öğrencilerin tavır ve davranışlarındaki değişikliklerin neler olabileceği, fiziksel ve ruhsal durumlarındaki değişmeler, okul sınırları içerisinde gözlemlenemese bile aileler ile yapılacak toplantılarda ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiği, suça meyilli öğrencilerin okuldan sonra geriye kalan boş vakitlerinin farklı sanatsal veya sportif faaliyetlerle değerlendirilmesi gerektiği ve yönlendirme konusunda öğretmenlerin başrolü oynadığının bilinmesi gibi konular üzerinde durulmuştur. Seminerler boyunca öğretmenlerin, öğrencilerle ilgili soruları, tatmin edici cevaplar verilerek, madde bağımlılığının veya risk faktörünün olduğu durumlarda neler yapmaları gerektiği ve hangi yöntemleri izleyecekleri yönünde de gerekli bilgiler aktarılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğümüzce Öğretmenlere verilen bu eğitimin aynı şekilde velilere, öğrencilere, askerlere, imamlara ve diğer toplumun değişik kesimlerine de verilmesi planlanmaktadır. Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Bitlis ili ve ilçelerinde çalışmalarımız aynı hassasiyet ve özveri ile devam edecektir” denildi.
 
Seminerler 6 seans halinde düzenlenmiş olup toplamda yaklaşık 540 öğretmene bu eğitimler verildi. Seminerler boyunca Türkiye’de madde bağımlılığı düzeyi üzerinde durulduğu ve Tatvan ilçesinin risk analizinin yapıldığı bildirildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.