Losev

Bitlis’e bağlı 8 köyde 1 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Videoyu Aç Bitlis’e bağlı 8 köyde 1 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi
A
a

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bitlis merkeze bağlı 8 köy ve 3 mezrada, 1 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Yukarıölek, Aşağıölek, Aşağıbalcılar, Yukarıbalcılar, Ilıcak, Oğulcak, Başmaklı ve Üçevler köyleri ile Kalupat, Karakuş ve Dutköy mezraları bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve barınma amaçlı sığınak, barınak tesis ettikleri tespit edilmiş olup, bahse konu örgüt mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, 16 Eylül günü saat 23.59'dan 17 Eylül saat 23.59'a kadar, öğrenim görmekte olan öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkının kısıtlanmaması kaydıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi.

Valilik tarafından yapılan diğer açıklamada ise, “Bitlis ili merkez ilçesi Ölek kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak ve barınakları imha etmek maksadıyla, 16 Eylül 2018 tarihinde Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Hava Kuvvetleri destekli operasyon icra edilmiştir. Operasyon kapsamında eylem hazırlığında olan 2 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, söz konusu bölgede operasyon devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz, halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.