DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'e 5 Yazılım Şirketi Projesi Toplantısının Üçüncüsü Yapıldı

Videoyu Aç Bitlis'e 5 Yazılım Şirketi Projesi Toplantısının Üçüncüsü Yapıldı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis’i her alanda kalkındırmaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bitlis'e 5 yazılım şirketi kazandırmak amacıyla planlanan proje kapsamında BEÜ Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda üçüncü toplantı yapıldı

Bitlis Eren Üniversitesi tarafından hazırlanan Teknopark Bölgesi Yapılabilirlik Raporu’nun incelendiği toplantıda, teknokentin kurulması için gerekli araştırmaların yapıldığı belirtildi. Kurulacak teknokentin 5 katlı bir bina olacağı ve Eren Holding tarafından yapılacağı söylenen toplantıda, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek teknokentte 5 yazılım şirketi olacağı ve başarılı 5 öğrencinin de istihdam edileceği aktarıldı. Tarım, turizm ve bilişim unsurlarının ülkemizi kalkındıracağı, genç nüfusumuzun dinamik ve çok zeki olduğu ama doğru yönlendirilmesi gerektiği ifade edilen toplantıda, Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan teknopark sayesinde gençlerimizin çeşitli illegal örgüt ve oluşumlara katılımının engelleneceği vurgulandı. Öte yandan gelişmiş illerle rekabet edilebilmesi için teknoparkın şart olduğu ve bunun için de bütün paydaşların elinden geleni ortaya koyacağı ifade edildi.


Tekmer’lerin (Teknoloji Merkezi); KOSGEB, Üniversite ve Kurum/Kuruluşlar arasında işbirliği protokolü ile imzalanarak kurulduğu ve KOSGEB’in de koordinasyonunda görev yaptığı belirtildi. Teknoparka geçmek için Tekmer’lerin gerekli olduğunun altı çizildi. Ayrıca Tekmer’lerin amaçları; yeni teknolojiye ve inovasyona yönelik girişimciliği özendirmek ve desteklemek, KOBİ’lerin üniversitenin imkânlarından yararlanmalarını sağlamak, üniversitelerdeki teknolojik ve bilimsel birikimin, ekonomiye ve üretime yönlendirilmesini sağlamak ve teknolojik gelişme için üniversitelere deneysel bir çalışma alanı oluşturmak olarak sıralandı.

Toplantıya, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, BETAV Yönetim kurulu üyeleri ve ilgili alanda yetkin kişiler katıldı. Gerçekleşen toplantının ardından tüm katılımcı ve konuklarla birlikte BETAV (Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı) tarafından Yahya Eren Konukevi’nde düzenlenen yemeğe geçildi.

Bir sosyal sorumluluk projesi olan “Bitlis’e 5 Yazılım Şirketi Projesi” için şu ana dek 3 toplantı gerçekleştirildi. Projenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinden mezun olanların batıya göç etmeden kendi memleketlerinde iş imkânları bulmasını, mezun olan öğrencilere kendi işlerini kurmaya yönelik destek ve Anadolu’da yazılım şirketlerinin çoğalmasını sağlamak; Batı’daki Ar-Ge şirketlerinin eleman bulma olanaklarını genişletmek, Bitlis Eren Üniversitesi akademisyenleri ile sanayinin işbirliğini geliştirmek ve bir gelişim modeli oluşturup Anadolu’ya yaymak olarak ifade edildi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.