Losev

Bitlis Düşünce Akademisi Başkanı çocukları sokak oyunlarına başlatıyor

Videoyu Aç Bitlis Düşünce Akademisi Başkanı çocukları sokak oyunlarına başlatıyor
A
a

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, Bitlis’te sokak oyunlarını başlattı. Serdar Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti; yeni nesli bilgisayar başından ve diğer elektronik materyallerden kısmen uzaklaştırmanın en önemli yolu, daha çok eğlenebilecekleri sosyal, sportif ve çeşitli sokak oyunlarına yönlendirmekten geçiyor.

Bitlis’te her mahallede, cadde de, sokakta çocuklarla bir araya geliyor, bu minik kardeşlerimize, misket, çelik çomak ve topaç başta olmak üzere, çeşitli hediyelerini takdim ediyoruz. Bu hediyelerini takdim etmekle kalmıyor, onlarla saatlerce birlikte oynuyoruz. Girdiğimiz sokaklar şenlik yerine dönüşüyor. Çocuklar arabamıza kadar bizi yolcu ediyorlar. Mutlulukları görülmeye değer. Küçük kardeşlerimizin bu sevinçlerini paylaşmak isteyen herkese kapımız açık.
 
Çocuklar yoğun olarak bizden futbol topu da istiyorlar. Ancak, gittiğimiz mahallelerde futbol topu isteyen kardeşlerimize, top almıyoruz. Sokak aralarında futbol oynanması çeşitli kazalara sebebiyet verdiği için, daha çok diğer oyunlara yönlendiriyoruz.
 
Durer sözlerine devamla; yaklaşık iki aydır yaptığımız çalışmalarımız dönüt vermeye başladı. Eve hapsolmuş, elektronik materyallerden başka bir eğlencesi olmayan bu çocuklarımız, Bitlis’in neredeyse her sokağında artık oynamaya başladılar. Sağlıklı bir neslin yolu, bedensel aktivitelerden geçiyor. Beton yığınlarından kurtulup, doğayla iç içe olmaktan, toprağa basmaktan, komşusunu, mahallelisini tanımaktan, birlikte eğlenmekten geçiyor.
 
Bitlis’in sokaklarında hızlı otomobil kullananları da uyarıp, çocuklarla oynamaya davet ediyoruz şeklinde konuştu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.