Losev

Bitlis CHP Milletvekili adayları Nursoy’a ziyaret

Videoyu Aç Bitlis CHP Milletvekili adayları Nursoy’a ziyaret
A
a

CHP Bitlis Milletvekili Adayları Türkiye’nin en büyük feribotlarının yapıldığı şantiyeyi gezdi.

CHP Bitlis 1. Sıra Milletvekili Adayı Veysi Uyanık, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerden birini de Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğünde halen yapımı devam eden 50 vagonlu 2 adet gemi inşa tersanesine yaptı.

Nursoy Şirketler Grubu tarafında yapımı devam eden proje ile ilgili bilgileri milletvekili adaylarına aktaran şirket yetkililerinden Erhan Nurdoğan, Van Gölü’nde sefere başlatılmak üzere, 50 vagon ve 4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip iki dev feribot projesinin hayata geçtiğini belirterek, feribotlardan ilkini 27.04.2015 tarihinde suya indirdiklerini söyledi.

Feribotlar ile ilgili CHP Bitlis Milletvekilleri 1. Sıra adayı Veysi Uyanık ve 2. Sıra adayı Mustafa Kemal Çiçek’e detaylı bilgi veren Erhan Nurdoğan, şunları dile getirdi:

“Van Gölü’nde sefere başlatılmak üzere, 50 vagon ve 4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip iki dev feribot projesi hayata geçti ve ilk feribot görkemli bir törenle, suya indirildi. İlk feribot 27.04.2015 tarihinde, yoğun katılımla suya indirdik. İkincisinin ise kış şartlarının nasıl geçeceğine bağlı, hava şartları elverişli olursa 2016’nın ilk ayların inşallah bitirmiş olacağız. Suya indirdiğimiz ilk feribotumuzun ince işleri hız bir şekilde devam etmektedir. Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölün’de Türkiye’nin en büyük feribotu ile bölgenin ticaretinin gelişmesi hedefleniyor.”

Toplamda 7 katlı olan feribotlarda, çift pervane ve çift kaptan köşkü bulunduğunu aktaran Erhan Nurdoğan, feribot özelliklerini şu şekilde aktardı:

Toplamda 7 katlı olan feribotlarda, çift pervane ve çift kaptan köşkü bulunuyor. Ayrıca nihayet teknoloji ile gerçekleşen feribotlar, 350 yolcu taşıma kapasitesine sahip olurken, restoran ve kafe gibi yolcuların rahat edeceği mekânları da barındırıyor.

Teknik Özellikler:
Gemi tam boyu: 136,15 m
Gemi tam genişliği: 24 m
Gemi Hızı: 14 knot
Ana Makina: Elektrik tahrikli
4 adet 1500 Kw Tülomsaş  imalatı Generatör
Pervane: 4 Adet Schottel pervane
Personel sayısı: 9 kişi

Nursoy Şirketler Grubu Şirket Yöneticilerinden Erhan Nurdoğan’ın vermiş olduğu bilgilerden ötürü CHP Bitlis Milletvekili adayları Veysi Uyanık ve Mustafa Kemal Çiçek, feribotlarda yaptıkları inceleme sonrasında Erhan Nurdoğan ve çalışanlarına başarılar dileyerek şantiye alanından ayrıldılar.

Kaynak : Bitlis Bülteni13

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.