Losev

Bitlis Bilim Çalıştayına Hazırlanıyor

A
a

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Bitlis’te bir bilim çalıştayı yapmayı hedefliyor.

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği; Dünyanın her yerindeki Bitlisli Bilim Adamlarının, Yazarların, Araştırmacıların, Antropologların, Sosyologların ve Akademisyenlerin katılmalarını sağlayacağı bu çalıştayda Bitlis’in tüm güzeliklerinin konuşulup tarihsel birer belge haline gelmesini sağlayacak. 
 
Beşminare Akademi adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Emrah Çankaya şunları ifade etti; Bitlis geçmişten günümüze bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, ipek yolu üzerinde bulunan çok eski bir kent. Dönemin ünlü medreselerinin  ve dünyaya ışık saçmış alimlerinin yetiştiği bir kent. Tarihi köprülerin, kemerlerin, hanların, hamamların olduğu bir kent. Tarihteki ihtişamına kavuşması için, tarihteki güzelikleri başta olmak üzere, günümüzdeki güzeliklerinin ve artılarının bilinmesi gerekiyor. Beşminare Akademi olarak memleketimizin her türlü güzeliğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gündeme getirmeye devam edeceğiz. Başkanımız Serdar Durer’in öncülüğünde dünyanın her yerindeki Bitlisli ilim adamlarını, Bilim adamlarını, Yazarları, Araştırmacıları, Antropologları, Akademisyenleri Bitlis’e getirmeyi ve yaklaşık üç gün sürecek bir çalıştay yapmayı hedefliyoruz. Bu çalıştayın alt yapısını oluşturduk. Ancak önümüzdeki ufak tefek engelleride kaldırabilirsek bu çalıştayı yapacağız.

Sayın Başbakanımızdan randevu talep ettik, önümüzdeki günlerde kendilerini ziyaret edip bu çalıştaya katılmaları konusunda ricacı olacağız. Herkesten destek bekliyoruz. Şeklinde konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.