DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Bilim Çalıştayı İptal Edildi‏

Videoyu Aç Bitlis Bilim Çalıştayı İptal Edildi‏
A
a

Beşminare Düşünce Akademi’sinin Öncülüğünde bu yıl Haziran ayında yapılması planlanan Bitlis Bilim Çalıştayı iptal edildi.

Beşminare Düşünce Akademisi, Dünyanın her yerindeki Bitlisli Bilim Adamlarının, Yazarların, Araştırmacıların, Antropologların, Sosyologların ve Akademisyenlerin katılmalarını sağlayacağı bu çalıştayda Bitlis’in tüm güzelliklerinin konuşulup tarihsel birer belge haline gelmesini sağlanacaktı.

Beşminare Düşünce Akademisi adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer şunları ifade etti; Bitlis geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, ipek yolu üzerinde bulunan çok eski bir kenttir. Dünyaya ışık saçmış birçok ilim ve bilim insanın yetiştiği bir kenttir. Tarihi köprülerin, kemerlerin, hanların, hamamların olduğu bir kenttir. Tarihteki ihtişamına kavuşması için, tarihteki güzellikleri başta olmak üzere, günümüzdeki güzelliklerinin ve artılarının bilinmesi gerekiyor. Beşminare Akademi olarak memleketimizin her türlü güzelliğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Bu yıl Haziran ayında yapmayı planladığımız Bitlis Bilim çalıştayına, Dünya’nın her yerindeki Bitlisli ilim adamlarını, Bilim adamlarını, Yazarları, Araştırmacıları, Antropologları, Akademisyenleri Bitlis’e getirmeyi ve yaklaşık üç gün sürecek bir çalıştay yapmayı hedefliyorduk. Ancak; 2013 yılında Bitlis dışında yaşayan bir çok kıymetli hemşehrimizin bir Bitlis sempozyumuna olan ihtiyacı çeşitli platformlarda ifade edip, bununla ilgili başlattıkları çalışmaya destek vermenin şu aşamada daha mantıklı olacağına inanıyoruz.

Bu yıl haziran ayının 26-27-28’in de yapılacak olan Uluslar arası Bitlis Sempozyumuna tüm Bitlisli hemşehrilerimizi destek sunmaya davet ediyoruz. Bu sempozyumun en verimli şekilde gerçekleşmesi için mesai harcayan başta Kıymetli Hocamız Yaşar Abdulselamoğlu olmak üzere herkese bu kentin neferleri olarak şükran ve minnetlerimizi arz ediyoruz. Dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.