DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Sendika Temsilcileriyle buluştu

Videoyu Aç Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Sendika Temsilcileriyle buluştu
A
a

Bitlis merkezli bir düşünce kuruluşu olan, “Beşminare Düşünce Akademisi” yönetim kurulu üyeleri ile Memur-Sen’e bağlı iş kolları sendikalarının genel başkan yardımcıları ve Memur-Sen’e bağlı iş kolları sendikalarının Bitlis İl Başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Bitlis’te bir Cafe-Restoran’da bir araya gelen STK temsilcileri Bitlis’in şehir yapısı ve kentleşmesi üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer’in yaptığı açılış konuşmasında, Bitlis tarihin şafağında doğmuş kadim bir kent, birçok medeniyete beşiklik etmiş bu evliyaullah ve şüheda diyarının bugün her zamankinden daha çok hepimize ihtiyacı var. Kamu yatırımlarının illere göre sektörel dağılımını incelediğimiz vakit Bitlis’in henüz hakkettiği yatırımları almadığını istatistiksel ve matematiksel verilerde çok net bir şekilde okuyabiliyoruz. Yine şunu açık bir şekilde ifade etmek isterim ki son 16 yılda AK Parti Hükumetleri ile birlikte Türkiye çağ atladı, şehirler yapıldı. Her anlamda ülkemiz terakki kaydetti. Ancak üzülerek görüyoruz ki Bitlis bundan yeterince nasiplenemedi. İşsizlik sorunu başta olmak üzere, Bitlis’teki çarpık kentleşme, madde bağımlılığı gibi çok önemli problemlerle karşı karşıyayız. Bu problemlerle resmi kamu kurumlarının tek başlarına başa çıkmalarını beklemek yerine hep beraber topyekûn sefer olmalıyız dedi.

Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Aldagül’de şunları ifade etti; Düşünce Akademisine, bizleri bu kıymetli programda bir araya getirdikleri için teşekkür ederim. Bitlis, Serdar Durer'inde ifade ettiği gibi AK Parti Hükumetlerinden yeterince istifade edemedi. Ülkemize çağ atlatan, birçok alanda reformlar yapan, şehirlerimizi Dünya standartlarının üzerine çıkaran AK Parti Hükumetlerinden Bitlis’teki idarecilerimiz daha çok istifade edebilirlerdi. Önümüzdeki süreçte Bitlis’in her anlamda değişip, gelişeceğine olan inancım tamdır. Şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır’da konuşmalarında şu konulara değindi; Bitlis tarihte bir hoşgörü şehridir. Bitlis birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. Bitlis’in kentsel mimarisinin geçmişte örnek olduğunu, hanları, hamamları, kervansarayları ve bu mekanların mimari özeliklerinin ve güzelliklerinin günümüzde dahi örnek eserler olduğunun altını çizmekte yarar görüyorum. Özelikle eski Bitlis’in yani Batarya kavşağından aşağı taraftaki şehrin tüm eski eserlerinin restore edilip, bir an önce Bitlis’in bir açık hava müzesi haline getirilmesi gerekir diye düşünüyorum dedi.

Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fikret Akdeniz konuşmalarında şunları ifade etti; Bitlis ve ilçelerinin birçok konuda her geçen gün her anlamda geliştiğini, değiştiğini görmek mutluluk verici bir durumdur. Ancak, şunu da belirtmekte yarar görüyorum; STK’ların tespitlerine göre çeşitli problemler olduğunu ve bu problemlerin Serdar Durer’in de ifade ettiği üzere ortak bir akılla çözülebileceğini hatırlatmakta yarar görüyorum. STK’lar toplumsal menfaatleri, kişisel menfaatlerin üzerinde tutan kurumlar oldukları için, STK’ların tüm düşünce ve önerilerine gereken değer verilmelidir. Şeklinde konuştu.

İstanbul Müftüsü Caner Akdemir’de konuşmasında şunları ifade etti; şehirler günümüzde islami şehir anlayışından uzak bir tarzda ve anlayışta dizayn ediliyor. İslami şehir anlayışında büyük büyük binalar, pencereleri iç içe bakan evler yoktur. Eskiden şehirleri krallar, padişahlar zevklerine göre bir estetik katarak kurulmalarını sağlarlardı. Günümüzde şehirler müteahhitlerin eline bırakılmış olup, tamamen ticari amaçlara feda edilmektedirler. Şehirler müteahhitlerin ticari bakış açılarına göre değil, islami anlayışa uygun olarak tesis edilmelidir. İslam şehirlerinin mahrem mahfilleri sanatkârane bir titizlikle inşa edilir. Günümüzde evin mahrem bir mahfil olduğu çoğu vakit unutuluyor maalesef. Tabi İslami mimari ve şehircilik anlayışı çok geniş ve muhtevası derin bir konudur. Kıymetli vaktinizi almak istemediğimden hülasa geçtim. Dedi.

Memur-Sen’e bağlı iş kolları sendikalarının Bitlis şube başkanları ve Beşminare Düşünce Akademisinin yöneticileri de düşünce ve önerilerini ifade ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

​Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu üyeleri, Düşünce Akademisi İmar ve Şehircilik Komisyonu geçici başkanı ve Genç Akademililer Başkanı Muhammed Devrim Dilek, Düşünce Akademisi Eğitim Komisyonu Başkanı Cemal Durgun, Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Aldagül, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fikret Akdeniz, Memur-Sen’e bağlı iş kolları sendikalarının Bitlis İl Başkanları, İstanbul Müftüsü Caner Akdemir katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.