Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis Belediyesinden sağlıklı beslenme semineri

Videoyu Aç Bitlis Belediyesinden sağlıklı beslenme semineri
A
a

Bitlis Belediyesinin, sağlıklı nesiller ve bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği seminerlerin bu hafta konu olarak 'Yeterli, Dengeli Beslenme ve Obezite' işlendi.

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve Toplum Destek Merkezi’nde düzenli olarak seminerler verilmektedir. Diyetisyen Gizem Urgan tarafından verildi.

Bitlis Belediye kurslarına katılan kadın kursiyerlerinde bulunduğu katılımcılara, beslenme nedir, beslenme neden önemlidir, obezite nedir, beslenme önerileri, besin grupları nelerdir ( sebze ve meyveler, kırmızı et, yumurta, kuru baklagiller, süt ve süt ürünleri, posa, tahıllar, günlük öğünler),yanlış diyetler konularında açıklayıcı bilgiler verildi.

Seminerde konuşan diyetisyen Gizem Urgan, Tabağınızda çeşitliliğe özen gösterin. Beslenmenizde yağ tüketimini sınırlandırın. Beslenmenizde doymamış yağ içeriğini artırınız. Su tüketiminizi artırın. Posa tüketiminizi artırın. Düzenli egzersiz yapın. Fastfood tüketiminden kaçının. Tuz tüketiminden kaçının. İdeal vücut ağırlığınıza ulaşmaya gayret gösterin şeklinde uyarılarda bulundu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.