DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Belediyesinden Kürtçe Kurs Eğitimi

Videoyu Aç Bitlis Belediyesinden Kürtçe Kurs Eğitimi
A
a

Bitlis Belediyesi tarafından Çocuklara yönelik Kürtçe Dil Eğitimi kursunun kayıtları başladı

Kürtçe’yi hayatın her alanında yaşamsallaştırmak için başlatılan kursa katılım sağlamak isteyen Çocuklar velileriyle beraber, 26 Haziran - 2 Temmuz arasında Eğitim Destek Evi’ne başvurabilecekler.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir şunları söyledi  ’’ Anadil bireye doğarken bahşedilen, kendini ait hissettiği grupla bütünleşmesini sağlayan, yakınlarının sevdiklerinin duygularını düşüncelerini en iyi şekilde anladığı ve yine kendi duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde paylaşabildiği araçtır. Yani o dili hayatını daha mutlu bir şekilde devam ettirmesi için özgürce kullanması gerekir. Üzerinde yaşadığımız dünya kimi halkların sahip olduğu, dokunulmaz haklarından mahrum bırakmış o halka acılar çektirmiştir yıllar boyu.. Her ülkenin, her ırkın, her kavmin kendi dili vardır ve bu dil çok uzun yıllar boyunca oluşumunu tamamlar. Dil kelimelerden, harflerden ibaret değildir. Bir dil acıları, sevinçleri, hüznü, şaşkınlığı, nefreti farklı farklı dile getirir; bunu türküleriyle, şiirleriyle, kitaplarıyla, şarkılarıyla, hikâyeleriyle, atasözleriyle dillendirir. Bu birikim güçlü ve sağlam bir bağ oluşturur kuşaklar arasında. Kuşaklar arasındaki bağ ne kadar sağlamsa iletişim o kadar iyidir; duygular o kadar anlaşılırdır. Kürt Aydınlar, sanatçılar, yazarlar Kürt Dilinin yok olmaması için mücadele etmiş ve dili muhafaza etmeye çalışmışlardır. Biz de Bitlis Belediyesi olarak bu acı dayatmayı zulmü çabalarla mücadelelerle yerle bir edeceğiz.

Çocuklarımızın anne babasından farklı bir dil konuştuğu asimilasyonu yaşadığı bir dünyanın içinde kalmamak için bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.’’dedi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.