Losev

Bitlis Belediyesinden Bitlis Tanıtım Günlerine Tepki

Videoyu Aç Bitlis Belediyesinden Bitlis Tanıtım Günlerine Tepki
A
a

'Bitlis Tanıtım Günleri' adı altında yapılan organizasyon için ayrılan bütçeye DBP'li belediyeler ve il genel meclis üyeleri tarafından tepki gösterildi.

Bitlis Belediyesinin resmi web sitesinde yer alan açıklama şu şekilde;
 
Demokratik Bölgeler Partisi ve Bitlis Belediyesi Bitlis tanıtım günlerine tepki gösterdi. Bitlis merkez ulu cami önünde yapılan basın açıklamasına HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin ZENDERLİOĞLU Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, Hizan Beldiyesi Eş Başkanı İhsan Uğur ,Yolalan Belediye Eş Başkanı Feremez Yaşar, Güroymak (Norşen) Belediye Eş Başkanı M.Emin Özkan belde belediye temsilcileri ve eş başkanları ile partilliler katılım gösterdi.Düzenlenen basın açıklamasında Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan yapmış oldugu açıklamada. Bilindigi üzere belediyeler bir yerleşim yerinde, bir şehirde yaşayan halkın temsiliyetinin sağlandıgı ve o halkın iradesini beyan ettigi en önemli kurumların başında gelir. Doğal olarak belediyeler; Yerellerde halkın ve kentlerin sorunlarının görüşüldüğü, konuşulduğu ve çözüm üretildiği en önemli kurumlardır. Bu kurumlar halkın talep ve istemleri doğrultusunda çalışma yapmalı ve o yaşam alanındaki halkıda yönetim süreçlerine dahil ederek kenti yönetmelidirler. dedi. 
 
BASINA VE KAMUOYUNA 
 
Bilindiği üzere belediyeler bir yerleşim yerinde, bir şehirde yaşayan halkın temsiliyetinin sağlandığı ve o halkın iradesini beyan ettiği en önemli kurumların başında gelir. Doğal olarak belediyeler; yerellerde halkın ve kentlerin sorunlarının görüşüldüğü, tartışıldığı, konuşulduğu ve çözüm üretildiği en önemli kurumlardır. Bu kurumlar halkın talep ve istemleri doğrultusunda çalışma yapmalı ve o yaşam alanındaki halkı da yönetim süreçlerine dahil ederek kenti yönetmelidirler. 
Kentler; Tarihleri, kültürleri, inançları ve kimlikleri ile bilinirler ve tanınırlar. Eğer bir kentin tarihini, kimliğini, kültürünü, inancını gözetmeden tanımlar isek, o kenti değerlerinden koparmış oluruz. Değerli Bitlis halkı sizlerinde bildiği gibi yaklaşık iki yıldır “Bitlis Tanıtım Günleri “ adı altında Türkiye'nin değişik illerinde, sözüm ona ilimiz tanıtılmaktadır. Ancak bu tanıtım etkinlikleri, Bitlis'i tanıtmaktan çok kontrolsüz, denetimsiz ve tamamen birilerine rant sağlamak için, çoğuda Bitlis'e ait olmayan ama Bitlis ürünleri adı altında ürünlerin pazarlandığı bir alan, adeta bir panayır haline dönüşmüştür. Bu “tanıtım günleri” adı altındaki panayırlarda ekonomik rantın yanı sıra siyasi rant sağlamak isteyenlerin siyasi şovlarıda sahne bulur.Hepinizin bildiği gibi, bu yılda 13-16 Kasım tarihleri arasında Ankara'da tanıtım günleri yapılmak isteniyor. Bu bakış açısıyla Bitlis valiliği, il özel idaresinden aldığı 630 bin lirayı (250 bin il özel idare,380 bin valiliğin) hiç kimseye danışmadan, herkesin bildiği ve tanıdığı ve bu ilin milletvekilinin de birebir ilişkide olduğu, İmperyay şirketi ile anlaşarak organizasyonu bu şirkete vermiştir. Bunları yaparken de bu ilin başta merkez belediyesi olmak üzere hiçbir belediyemize haber verilmemiş ve danışılmamıştır. Bizler bu etkinliği, 15.10.2014 tarihinde Bitlis Vali Yardımcısı Sayın Ömer Faruk İlhan imzası ile normal bir esnafa gönderilen stant kiralama yazısı sonrasında öğrenmiş olduk. Şimdi burada kamuoyunun önünde sözüm ona bu tanıtım günlerini organize edenlere soruyoruz;
1-) Halkın cebinden çıkan bu parayı hangi yetki ile İmperyay şirketine peşkeş çektiniz ? 
2-) Eğer organizasyonu İmperyay şirketi yapıyor ise devletin valisinin imzasının stant kiralama davetiyesinin altında ne işi var?
3-) Şayet organizasyonu valilik ve özel idare yapıyorsa davetiye mektubunda İmperyay şirketinin işi ne ? 
4-) Ankara'daki fuar tanıtım alanının Kültür Bakanlığı tarafından illere ücretsiz verildiği bilinmesine rağmen kiraya verdiğiniz stantların parası nereye ve kimlere aktarılıyor? 
5-) Kendi yandaşlarınıza sembolik bir rakamla stantları kiraladığınız doğru mu? 
Elbette ki soruları çoğaltmak mümkündür. 
Bizler,Demokratik Bölgeler Partisi Bitlis merkez, ilçe ve belde belediyeleri olarak şunu belirtiyoruz; Bitlis tarihiyle, yaşamıyla ve değerleriyle hiçbir zaman kimsenin siyasi arenası olmamıştır bugün de olmayacaktır. Buna ne bizler nede Bitlis halkı izin vermeyecektir. Eğer bir kentin tanıtım organizasyonunda belediyeler yok ise o tanıtım organizasyonu olamaz. Olsa olsa bu, halkın parası ile yapılan siyasi bir şov olur. Unutulmamalıdır ki; bu kentin tarihi, şahsiyetleri, ilim adamları, kültürü, kimliği, inançları bu kesimlerin yapmış olduğu siyasi şovdan daha önemlidir. Bizler DBP’li Bitlis merkez, ilçe ve belde belediyeleri olarak esnaflarımıza ve halkımıza buradan çağrı yapıyoruz. Bunların oynadığı bu kirli oyunlara ve siyasi şovlarına alet olmayın. Bin bir emek ve alın teriyle kazandığınız paralarınızı bunlara yedirmeyiniz ve sözüm ona tanıtım günleri dedikleri siyasi şov panayırlarına katılmayınız. Ve bizler, sizlerle, bu halk ile birlikte bunun hesabını demokratik ve hukuki yollardan hep birlikte sormalıyız, soracağız. 
Bitlis, Hizan, Norşin, Mutki, Pırxus , Tatik belediyesi Eşbaşkanlıkları.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.