Losev

Bitlis Belediyesinden 5. Sünnet Şöleni Coşkusu

A
a

Bitlis Belediyesi tarafından 5. Geleneksel Sünnet Şöleni Bitlis Lisesi bahçesinde Milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı Şölen kapsamında ilk olarak 70 araçlık konvoy ile şehir turu yapılırken, şehir turunun ardından aileler Bitlis Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen sünnet şölenine katıldı. Sünnet şöleninde ilk olarak Bitlisli hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler söylendi.

Ardından Bitlisli sanatçı Gürhan Ötün sahne alarak birbirinden güzel Bitlis şarkıları söyledi. Şölende bir konuşma yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, sosyal belediyeciliği Bitlis'te hayata geçirdiklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde 1'ncisini düzenlediğimiz sünnet şöleninde 125 çocuğumuzu sünnet ettirmiştik. Allaha şükür bu yıl 5'ncisini yaptığımız sünnet şöleninde 333 çocuğumuzu sünnet ettik. Her geçen yıl bu sayımız artıyor. Bu sene sünnet olan çocuklarımıza bisiklet hediyelerimiz var. Valimiz Veysel Yurdakul'unda çocuklara saat hediyesi oldu. 1-2 hafta içerisinde dağıtımlarına başlayacağız. İnşallah çocuklarımızın mürüvvetlerini de hep beraber görürüz. Bu da bizim ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösteriyor. Bunun dışında geçen sene başlattığımız toplu nikah törenleri var. Bu sene 2'ncisini düzenliyoruz. Bu sene 64 çiftimizi evlendireceğiz. Bunun yanında sosyal marketimizde 400 aile gıda yardımı görüyor" şeklinde konuştu.
 
AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirilioğlu ise yaptığı konuşmada, Bitlis Belediyesinin düzenlemiş olduğu bu etkinliklerin ve şölenlerin her yıl daha güzel ve coşkulu bir şekilde devam edeceğini belirtti.
 
AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, ise, Bitlis Belediyesinin 5'nci Geleneksel Sünnet Şöleninde hep beraber olduklarını ifade ederek, "Geçen yılda hep beraberdik. Bu etkinlik her geçen yıl daha da artıyor. Daha da çoğalıyor ve çocuklarımız sağlıklı bir şekilde Peygamber Efendimizin sünnet merasimleri yapılıyor. Çocuklarımız bizim göz bebeğimiz, geleceğimizdir. Çocuklarımızın geleceği için hep beraber elimizden geleni yapıyoruz ve bu bizim sorumluluğumuz. Bu şekilde Sayın Belediye Başkanımız da çok güzel etkinlikler yapıyor. Yakında Ramazan etkinlikleri ondan önce yine nikah şölenimiz var. İnşallah yine hep beraber olacağız. Ben başta belediye başkanımız olmak üzere ekibine ve buraya gelen misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
Son olarak konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, sosyal Belediyeciliğin önemine değinerek şunları söyledi. "Bitlis Belediyesi 5'nci Geleneksel Sünnet Şölenine hepiniz hoş geldiniz. Böyle güzel bir günde, güzel bir etkinlikte bizleri buluşturan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın'a çok teşekkür ediyorum. Başkanımız 5 yıldır geleneksel hale getirdiği sünnet şölenlerinde bizleri buluşturuyor. Gerek sünnet şölenleri gerek toplu nikah, gerekse Ramazan etkinliklerinde çok güzel bir kaynaşma oluyor. Sosyal belediyecilik konusunda büyükşehirlerde sık sık yapılan etkinlikler ne yazık ki Bitlis'te pek yapılamıyordu. Ama Allah Bitlis belediye başkanımızdan razı olsun. Belediye başkanı olur olmaz sosyal belediyecilikte bu tür etkinlikleri mutlaka yapmamız gerekiyor. Rabbim hepimize bu çocuklarımızın mürüvvetlerini görmeyi nasip etsin. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Katkı sağlayan iş adamlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.