Losev

Bitlis Belediyesinden 25 Milyonluk Tarihi İmza

A
a

Bitlis Belediyesi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan, 'Bitlis Tarihi Tematik Çarşı' projesi tarihi için protokol imzalandı.

Bitlis Belediyesi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalanırken, imza törenine Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci katıldı. Kurubulak semtinde bulunan eski Tekel sigara fabrika alanının içerisinde yer alacak olan tarihi tematik çarşıda özellikle yöresel ürün satan esnafın yer alması bekleniyor. Yaklaşık 4 bin metre kare kapalı alanda oluşturulacak olan Tarihi Tematik Çarşıda 55 butik dükkan yer alacak. Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), Bitlisli Genç İş Adamlari Derneğ (BİGİAD) ve Bitlis Esnaf Odaları Birliğinin de iştirakçi olarak yer aldığı ve tamamı 25 milyon TL'ye mal olacak. Tarihi çarşı için ilk olarak Ağustos ayında başlanılması ve 2014 yılı aralık ayında bitirilmesi planlanıyor.
 
Bitlis'in kültürel ve tarihi dokusuna uygun bir yapıda inşa edilecek olan Tarihi Tematik Çarşı Projesi, Bitlis Belediyesinin, BETAV ile birlikte daha önce hazırladığı Bitlis Kentsel Tasarım Projeleri paketinde yer alan 5 proje arasında yer alıyor. Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, sözleşmeyi imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Bitlis'in ve esnafının gelişmesi için bu tür hayati projeleri bir bir hayata geçireceklerini söyledi.
 
Başkan Alaydın "Tarihi çarşımız için bugün ilk adımımızı atıyoruz. Projeye destek sağlayan DAKA'ya, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'a, BETAV Başkanı Ahmet Eren, BİGİAD Başkanı Erol Ersan ve Bitlis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Özvural'a projeye sağladıkları ve sağlayacakları destek ve katkı için teşekkür ederim" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.