Losev

Bitlis Belediyesi zabıta ekipleri okul kantinlerini denetledi

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi zabıta ekipleri okul kantinlerini denetledi
A
a

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak ve işletmelerin daha düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla il merkezinde bulunan ilk ve orta öğretim kurumlarının kantinlerini denetledi.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim gördükleri okullarda daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda alış veriş yapması için okul kantinlerini sürekli denetlediklerini belirten Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, ” Eğitim mekanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi için üstümüze düşen ne varsa yapıyoruz. Zabıta ekiplerimiz öğrencilerimizin gıda alıp tükettiği okul kantinlerini sürekli denetim altında tutuyor. Gerektiğinde işletmecileri uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesi için üstümüze düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Sade okullarımızda değil, il merkezinde Fırınlar, Pastahaneler, Kahvehane ve oteller gibi halkın sağlının doğrudan etkileyen tüm mekânlarda denetimimiz sürekli yapılmaktadır.” dedi.

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ise, “2017-2018 ikinci dönem Eğitim-Öğretim Yılı’nın açılması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda okul kantinlerinde satışı yasaklanan gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cips türü ürünlerle ilgili Bitlis merkeze bağlı ilk ve ortaöğretim okullarının kantinlerinde denetimlerde bulunuyoruz. Bunun yanında hijyen, ruhsat, yangın tüpü gibi genel tertip düzenini kontrol ediyoruz. Ayrıca kantininler de yapmış olduğumuz denetimlerde özellikle çabuk bozulabilen ve açıkta satılan gıda ürünleri ile sağlık bilgisi konusunda okul kantini işletmecilerine uyarılarda bulunup iş yeri açma ruhsatlarını da kontrol ettik. Denetimlerimiz eğitim sezonu boyunca devam edecek” diye konuştular.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.