Losev

Bitlis Belediyesi'nden Kütüphane açılışı

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi'nden Kütüphane açılışı
A
a

Bitlis Belediyesi Eşbaşkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran’ın katıldığı açılış programı Toplum Destek Merkezinde gerçekleştirildi. Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan, amaçlarının bilgiye, kitaba, eğitime ulaşamayan dezavantajlı insanları buraya katılımını sağlamak olduğunu söyledi.

Hüseyin Olan açıklamalarında şunlara yer verdi: “Yine belediyemizin başlattığı ‘Herkes için kütüphane projesi’ var. Bu proje çerçevesinde amacımız Bilgiye, kitaba ve eğitime ulaşmayan dezavantajlı gruplar, bu noktada buraya katmak. Burada kitap olsun, eğitim olsun, bilgisayar olsun, internet erişimi olsun, burada imkanları sağlamak. Bunların içerisinde gençlerimiz var, kadınlarımız var, erişkinler var, herkesin kendi yaşadıkları alanda belki bu tür bilgilere ulaşma şansları yok. Burada yaptığımız çalışmalar sonucunda bu tür bilgi kaynağına ulaşmayan insanlarımızın, halkımızın bu bilgi kaynaklarına ulaşması ve faydalanmasıdır. Toplumdaki gelişmelerden haberdar olmaları, kendi bilgi ve becerilerini imkanların artırmalarını hedefliyoruz. Bu çerçevede mevcut bir vakıf var dünya üzerinde. O vakfın Türkiye’deki yürütücüsü olan Hacettepe Üniversitesiyle bir protokol imzaladık” dedi.

“Projeyi Bill ve Melinda Gates vakfı Yürütüyor”

Olan, Projenin Bill ve Malinda Gates Vakfı tarafından tüm dünyada yürütüldüğünü, Türkiye’de ise Hacettepe Üniversitesini’nin bu işi üstlendiğini ifade etti. Olan açıklamalarında şunlara yer verdi: Vakıf Bill ve Melinda Gates Vakfıdır. Hacettepe Üniversitesi bu vakfın kanalıyla buradaki kitap olsun, bilgisayar olsun, internet erişimi olsun, destek verecekler kütüphanemize. Bilgilere ulaşmayan insanlarımızın gelip buradaki bilgilerden faydalanması için bir ortam oluşacak. Bizim amacımız Sadece burada görülen mekanda değil, hemen hemen mahallelerimizin tümünde hatta TOKİ bölgesinde olmak üzere bir kaç yerde bu çalışmayı yaymaktır. İnsanlarımızı gerçekten dünyadaki bilimsel gelişmelerden haberdar olmasını sağlamaktır amacımız” dedi.

“Dünyada en az kitap okuyan ülkeyiz”

Eşbaşkan Olan dünya standartlarına göre Türkiye’nin en az kitap okuyan ülkeler arasında yer aldığını da sözlerine ekleyerek, “Türkiye, dünyada en az kitap okuyan İnsanların olduğu bir yer olduğunu belirten Olan, “Her birimizin cebinde 2 bin TL’ye yakın telefonlarımız var. Maalesef kitap okuma konusunda bir sigara parası dahi verip bir kitap almıyoruz. Bunu gerçekten geliştirmek zorundayız. Amacımız Bu anlamda insanlarımıza bilgi, beceri, bilimselliği geliştirmek, dünyaya bakış açılarını, dünyadaki gelişmelerden haberdar olmalarını sağlamaktır. Gerçekten internetin bu anlamda ne kadar önemli olduğunu, bilginin ne kadar gereklilik olduğunu göstermektir. Bu bilgiyi ve bilimselliği insanlarımıza da erişilebileceğine inanıyorum. Bunu yapınca daha sağlıklı ve sağlam bir toplum meydana gelecektir. Amacımız halkımıza bu konuda ne katkı sağlayabiliriz onun çabası içindeyiz. Bu kütüphanenin de birçok bilgiyi insanlara ulaşmasını sağlayacağına inanıyorum. Bu anlamda da bu Vakfa ve Hacettepe Üniversitesi’ne de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir Dağkıran,ise Bitlis’te yaşayan gençlere, kadınlara, bu anlamda okumayla, kitapla, haşır neşir olan herkese hayırlı olmasını diledi.
Dağkıran, “Öncelikle çok kıymetli bir çalışma olduğunu dile getireyim. Emeği geçen bu anlamda uğraşan, referans olan herkese de biz teşekkür ediyoruz. Belediye olarak da başta hedefimiz böyleydi. Sosyal aktiviteler olarak burayı zenginleştirmek, burayı yaşanabilir bir hale getirmek, bunlardan biri de öncelik olan kütüphaneydi. Bu anlamda girişimlerimiz oldu. Çalışan arkadaşlarımız emeği oldu. Gerçekten de çok kıymetlidir. Çünkü bir toplumun gelişmiş seviyesi onun okumasıyla orantılıdır. Yaşam kalitesi onun okuması ve öğrenmesi ile eşdeğerdir. Bugün baktığınızda gerçekten de en geri kalmış toplumlar, kitabı tanımayan, kitabı bilmeyen, okunmayan toplumlardır. Temennimiz Bitlis gibi gerçekten doğası güzel, insanı güzel, bu kentin bundan sonraki süreçte daha fazla okuyan, daha fazla sorgulayan, daha fazla okumaya alan açan insanların, gençlerin çoğalmasıdır. Toplumu bütün kötülüklerden koruyan öncelikli olarak kitaptır. Yaşamımızda bertaraf edebilecek birçok kötülüğü kitaplar bertaraf ediyor. Bu açıdan da kitaplarla haşır neşir olmak önceliğimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Eşbaşkanlar Olan ve Dağkıran kütüphanedeki kitapları inceledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.