DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Belediyesi’nden koronavirüs önlemleri

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi’nden koronavirüs önlemleri
A
a

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne Bağlı dezenfekte ekipleri,Bitlis'te Koronavürüs Mücadelesi kapsamında topyekûn mücadele Çalışmaları Gece gündüz dezenfekte çalışmalari yürütüyor.

Koronavirüs salgınına karşı vaka öncesi ilk önlemleri alan Bitlis Belediyesi, virüsün yayılmasıyla kent genelinde adeta OHAL ilan ederek topyekûn mücadele başlattı. Ulusal standartlara uygun ilaçları temin ederek özel dezenfekte ekibi kuran belediye, gece gündüz demeden Halk Otobüsleri başta olmak üzere ibadethane, ilçe minibüsler i,cazaevi,park, taksi, ve taksi durağı ve ildeki kamu kurumlarını ilaçladı.

Çalışmaların hızla devam edeceğini ifade ederek vatandaşlara evde kalma çağrısı yapan Başkan Tanğlay.“Gözünüz arkada kalmasın, evde kalın” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid – 19) vakasının Türkiye’de ortaya çıkmasından önce kent genelinde kritik önlemler almaya başlayan Bitlis Belediyesi, virüse karşı tüm birimleriyle Bitlis genelinde topyekûn mücadele başlattı.
Bitlis'li, vatandaşların halk sağlığını korumak için bir yandan gece gündüz sahada çalışmalarını yürüten belediye, bir yandan da farkındalık çalışmalarıyla hemşehrilerin bilinçlendirilmesi için çalışma gerçekleştirdi.
Bir yandan kent genelinde önlemler alınırken bir yandan da Bitlis Belediyesi Hizmet Binası içerisinde güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. Tamamen sterilize edilen binanın giriş çıkışlarında vatandaş ve personelin ateşi ölçüldü, binanın girişine dezenfektan makinası yerleştirildi.

GECE GÜNDÜZ KORONAVÜRÜS LE MÜCADELE

Koronavirüs vakasının Türkiye’de görülmesinin ardından ise belediyenin tüm birimleri virüse karşı teyakkuza geçti. Virüse etki eden, Sağlık Bakanlığı onaylı ve uluslararası standartlara uygun ilaçlar temin edilerek özel ekipler oluşturuldu. Gece gündüz Bitlis'te girmedik yer bırakmayan ekipler, hem yıkama hem de ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.Kamu kurumlari teker teker dezenfekte edildi.

KORONAVİRÜSE KARŞI STERİLİZASYON YAPILDI

Çalışmalar kapsamında il genelindeki cami, ve ibadethane, park ve çocuk oyun alanı, taksi, ve taksi durağı, sağlık kuruluşları, Kamu Kurumlarında sterilizasyon çalışması gerçekleştirdi.

GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN EVDE KALIN

Çalışmaların tam kapasite sürmeye devam edeceğini ifade eden Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, “Koronavirüs vakasının Türkiye’de çıkmasından önce aldığımız önlemleri arttırarak devam ettiriyoruz. Bitlis'in her yerinde gece gündüz demeden dezenfekte çalışmamızı sürdürürken bir yandan da hemşehrilerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Belediyemizin tüm kaynaklarını, gücünü, imkanlarını adeta Bitlis'in’ güvenliği için seferber ettik. Ama tüm bu çalışmalardan daha önemli olan bir şey var ki o da kendi sağlığımızı güvence altına almak. Bir kez daha Bitlis'li hemşehrilerimizden rica ediyorum; yaşlı genç demeden acil durumlar haricinde sokağa çıkmayalım. Biz Bitlis için gereken tüm önlemleri alıyoruz, gözünüz arkada kalmasın, evde kalın” diye konuştu.   
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.