Losev

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları: Gazeteciler tehdit altında!

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi Eş Başkanları: Gazeteciler tehdit altında!
A
a

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle ortak bir mesaj yayınladı.

Eş Başkanlar; Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptıkları bir haber için tutuklandıklarına, Bölge'deki çatışmaları takip eden özgür basın mensuplarının hedef haline getirildiğine, mevcut hükümetin basın özgürlüğü karnesindeki zayıfların arttığına dikkat çekti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ortak bir mesaj yayınlayan Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir, gazetecilik mesleğinin Türkiye'de ağır şartlar altında yapıldığını, özgür ve muhalif basına, gazetecilere, gazete ve televizyon sahiplerine yönelik politik baskıların artarak sürdüğünü vurguladı. Bölge'de süren çatışmalarda, sivil can kayıplarının yanı sıra, özgür basın mensubu gazetecilerin de hedef gözetildiğine işaret ettiler.

Eş Başkanlar, mevcut iktidar partisi ve cumhurbaşkanının isteği üzerine gazetecilerin işten atılabildiğine, gerçekleri ortaya çıkaran haberler, hükümeti eleştiren yorum ve tweetler yazdığı için gazetecilerin gözaltına alınabildiğine dikkat çektiler. Eş Başkanların ortak mesajında şu ifadeler yer aldı:"Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun (TGDP) saptamasına göre, 6 Ocak 2015 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü 3’ü imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü 31 gazeteci tutukludur. Son olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül, içinden gıda ve ilaç yerine silah çıkan MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları haber nedeniyle tutuklanarak 40 günü aşkın bir süredir cezaevinde tutulmaktadır.

Aynı şekilde Şırnak'ta zırhlı araçla kaçırılarak gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı muhabiri Nedim Oruç da tutuklanmıştır. Özgür ve Muhalif basına yönelik böylesi şuursuz baskı, gözaltı ve tutuklama furyası kabul edilemez. Kamuoyunu bilgilendirmekten başka bir çabası olmayan ve siyasi gerekçelerle tutsak edilen gazetecilerin derhal serbest bırakılması, vicdan sahibi herkesin ortak beklentisidir. İçinde olduğumuz karamsar tabloya karşın basın emekçilerinin gününü kutluyor, gelecek günlerin basın ve ifade özgürlüğü açısından umut verici olmasını diliyoruz.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.