DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis belediye eş başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Videoyu Aç Bitlis belediye eş başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
A
a

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Nevin Daşdemir Dağkıran ve Hüseyin Olan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin bir mesaj yayımladı.

Daşdemir ve Olan, mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemlerde medyanın kadına yönelik ayrımcılık ve şiddeti kendi gündemine alması, bunu görünür kılması, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın korkunç boyutlarda olduğunu göstermektedir. Kadına yönelik şiddetin “gündelik biçimi”, kadın üzerinde tarihsel bir döngü içerisinde süregelen eril egemenliğin dolaysız bir sonucudur.

Bu eril egemenlik ne günü birlik ortaya çıkmış; ne de bu günden yarına ortadan kaldırılacak bir olgudur. Kadınların, inatçı ve ısrarlı mücadelesi; sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal olarak örgütlenen eril egemenliği darbelemekte, toplumsal cinsiyet rollerini yeniden tanımlamak zorunda bırakmakta, cinsiyet eşitlikçi bir yaşamın kapısını aralamaktadır. Bu mücadele, toplumsal olduğu kadar; sosyal, kültürel ve siyasal kurumların politikasını, yönetim yapısını, temsilliyet oranını kadınlar lehine değiştirip dönüştürmektedir.

Değişim ve dönüşümün hem etkileyeni hem de etkileneni olan belediyemiz, Eş Başkanlık Yönetmeliğini yürürlüğe koyarak, en üst düzeyde demokratik, cinsiyet eşitlikçi bir politikayı benimsemiş, Eş Başkanlık uygulamasını fiili olarak sürdürmektedir. Yine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün arifesinde Belediye Meclisimizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurulması kararı gereği, Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurularak faaliyetlerine başlamıştır.

Bu vesileyle; başta, eşit, özgür, demokratik, cinsiyet eşitlikçi normlar ışığında kadın hak ve özgürlükler mücadelesini yürütenler olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, haklı mücadelelerinde başarılar diliyoruz.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.