Losev

Bitlis 3. Kent Kurultayına Hazırlanıyor

Videoyu Aç Bitlis 3. Kent Kurultayına Hazırlanıyor
A
a

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği’nin öncülüğünde 6 Temmuz Cumartesi günü Saat 13.00’da Bitlis Kültür merkezinde 3. Bitlis Kent Kurultayı olacağı bildirildi.

Beşminare Akademi Başkanı, Kurultay Baş Koordinatörü Serdar açıklamasında şunları ifade etti;

Kent kurultayının amacı; kent yaşamında kentin korunması, kalkınması, çevreye duyarlılığın toplum katmanlarına aşılanması, sosyal dayanışmanın artırılması, yöneten ile yönetilen arasında var olan iletişimin üst düzeye çıkarılması, yönetim ilkelerinin tabana yayılmasına vesile olmaktır. Bu tarz Kurultaylar gelişmiş ülkelerde uygulanan çağdaş bir yöntemdir. Ülkemizde birçok yörede meslek kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile  mahalle muhtarlarının katıldığı Kent Kurultayları gönüllülük esası ve ortak akıl mantığıyla oluşturulmaktadır.

Hatırlanacağı üzere 08.08.2008 günü Bitlis polis evinde, iki milletvekilimizin ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımı ile onur verici bir kurultay gerçekleşmişti. Yine 06.26.2012’de Bitlis kültür merkezinde 2. Bitlis Kent kurultayı Dünya’nın birçok yerinden Bitlisli hemşerilerimizin katılımı ile gerçekleştirmiştik.  
 
Demokrasinin beşiği Atina’da MÖ-200 yılında Devlet adamı – Komutan Perikles bir söylevinde; Her yurttaş ülke yönetimi ile ilgilenmelidir. İlgilenmeyen yurttaş, hayırsız yurttaştır. Demiştir. Ülke ve Halk kalıcı, yönetimler ise geçicidir.  Demokrasi, halkın kendi kendini yönetme biçimi olduğuna göre, yaşadığı bölgeye ve ülkesine sahip çıkmayan bir yurttaş hayırsız olduğu kadar, yaşadığı yerden hayır bekleme hakkına da sahip olamaz. 
 
Kurultay Baş Koordinatörü Serdar

Bitlis’i yeniden düşlemek İçin; Ev Hanımı, Öğrenci, İşçi, Memur, Öğretmen, Mühendis, Bankacı, Akademisyen, İdareci, Siyasetçi, Esnaf, Sanayici, Bürokrat, Teknokrat, Eczacı, Doktor, Hemşire ve herkesimden Bitlisli hemşerilerimizi 6 Temmuz Cumartesi günü, Saat: 13.00’da Bitlis Kültür merkezinde 3. Bitlis Kent kurultayına bekliyoruz. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.