Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis 112 Ambulans Servislerine Kriptolu Telsiz koyuldu

Videoyu Aç Bitlis 112 Ambulans Servislerine Kriptolu Telsiz koyuldu
A
a

Bitlis 112 Ambulans Servisi Başhekimliği, acil durum ve doğal afetlerde kesintisiz haberleşmek için kriptolu telsiz sistemine geçti.

İl genelinde acil hastalara ve afetlere kısa sürede müdahalede bulunmak amacıyla kent merkezi ve ilçelerinde kriptolu telsiz sistemi için 8 baz istasyonu kuruldu.

Bitlis merkez ve ilçelerindeki kırsal alan ve köylerde GSM şebekesi çekmediği için 112'deki bütün ambulanslara sabit telsiz sistemi takıldı.

112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mahmut Konyar, depremlerde GSM şebekelerinin çekmediğini, sahadaki ekiplerle irtibat kuramadıklarını ve bu nedenle telsiz sistemini oluşturduklarını anlatan Konyar şöyle konuştu: 

"Bölgemiz kırsal coğrafyaya sahip olduğu için bazı köylerimizde telefon şebekesi çekmiyor. Telsiz sayesinde ekiplerimizden haberdar oluyoruz ve ekiplerimize daha hızlı ulaşıyoruz. Bu sistemle hastalara da daha erken ulaşarak en kısa sürede tedavi hizmeti verme imkanı sağlıyoruz. Önceden bazen ekiplerimize ulaşamıyorduk. Bu telsiz sistemiyle haberleşme sıkıntımız giderildi. Ekiplerimizden daha sağlıklı bilgiler alabiliyoruz."

Konyar, Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen telsiz sisteminin Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olma özelliği taşıdığını ve projenin Aselsan ile ortaklaşa yapıldığını da sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.