Losev

Bitlis -Tatvan Devlet Hastanesinde açık kalp ameliyatları başlıyor

Videoyu Aç Bitlis -Tatvan Devlet Hastanesinde açık kalp ameliyatları başlıyor
A
a

Bitlis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Bitlis -Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen işlemlere bir yenisi daha ekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda kurulan Anjiyografi ünitesi ile vatandaşlar başka illere gitmekten kurtulmuştu. Anjiyografi ünitesinde  gerçekleştirilen başarılı operasyonlardan sonra şimdi de baypass ( açık kalp ameliyatı) yapılmasına karar verildi. 

Ülkede ve dünya'da kalp hastalıklarının ölüm nedenleri arasında ilk sırada olduğunu belirten Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Adnan Budak sözlerine şöyle devam etti. 'İlimizde 2016 yılına kadar herhangi bir anjiografi ünitesi yoktu. Kalp krizi geçiren hastalarımız müdahale için 2-3 saat uzaktaki illere sevk edilmek zorunda kalıyor ve zorlu kış şartlarında bu süreler daha uzuyordu. Yaptığımız çalışmalar ve doktorlarımızın gayretleri sayesinde anjiografi ünitesi 2016 yılında Tatvan Devlet Hastanesi’nde kurduk. Ünitemizde personel olarak 3 kardiyoloji uzmanı, 3 hemşire ile yedi gün yermidört saat hizmet vermektedir'

Op. Dr. Adnan Budak 'Gerekli adımları attık.

Budak sözlerinin devamında, 'Anjiyografi ünitesi açıldığından bu yana 526 anjiyografik girişim yapılmıştır ve 199 koroner stent, 4 periferik stent, 3 eriyebilen stent uygulanmış, 5 kalp pili takılmıştır. Yapılan bu operasyonlardan sonra ilimizin en çok muzdarip olduğu açık kalp ameliyatı yapılabilmesi için gerekli adımları attık.  İnşallah yakın zamanda hastanemiz bünyesinde bu tür ileri seviye ameliyatlara başlayacağız' dedi.
 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.