Losev

Birtane: Kürtlerin Sayesinde Direniyorlar

A
a

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, "Polisimiz sağ olsun, polisimiz var olsun diyenler bugün Gezi'de direniyorsa bu Kürt halkının verdiği bir mücadelenin ürünüdür" dedi.

BDP Kars İl Örgütü 2. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongrede konuşan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, "Polisimiz sağ olsun, polisimiz var olsun diyenler bugün Gezi'de direniyorsa bu Kürt halkının verdiği bir mücadelenin ürünüdür" dedi.
 
BDP Kars İl Örgütü 2. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi. Eski Garaj yanında bulunan Mavi Saray Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongreye BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP PM üyeleri İhsan Coşkun, Ali Aydın ve Abbas Yoldaş, Kars BDP İl Eş Başkanı Şerafettin İldirim, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Dağpınar Belde Belediye Başkanı Hüsnü Anlı, Eğitim-Sen, HDP il ve ilçe başkanları ile bölgenin BDP il ve ilçe başkanlarının yanı sıra delegeler katıldı. Kongre salonuna "Ey tarih ya sana başarıyı bahşedeceğiz ya seni hiç yaşanmamış sayacağız", "An çareseriya demokratik an jî berxwedana bi heybet", "Kadın kırımına hayır", "Tecritte ısrar savaşta ısrardır" pankartlarının yanı sıra PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ve yeşil, sarı, kırmızı flamlar asıldı. 
 
'Kürtlerin özgürlüğü yakındır'
 
Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan BDP PM üyesi İhsan Coşkun, HPG'lilerin canlarını vererek kendilerinin özgürleşeceklerini sananların büyük vebal altında olduğunu ifade ederek, "'2 bin gerilla canını vererek özgürleşeceğiz' beklentisi halkımız için çok büyük bir vebaldir. Her Kürt genci bir gerilla gibi durmalı, düşünmeli ve mücadele etmelidir. Bu halk 40 yıllık bir mücadeleyle buraya gelmiştir. Elde edinilen bu özgürlüğü kimse Kürt halkının elinden alamaz" dedi. 
 
Ardından konuşan BDP Kars İl Eş Başkanı Şerafettin İldirim ise, geçmişte yerelde kazanımların gelecek için önem taşıdığını ve bu yerel seçimlerde Kars'taki başarının daha yükseğe çıkarılacağını söyledi. İldirim, "Geçmişte yerelde belediyeler, genelde ise milletvekillikleri kazandık. Geçmişte kazanılan bu kazanımlar geleceğe de taşınmalıdır. Bizler gelen yeni yönetime sahip çıkacağız ve sonuna kadar destek vereceğiz" dedi. 
 
'AKP Kars'a hiç bir şey yapmadı'
 
Kongrede son olarak konuşan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ise, AKP'nin bölgeye hiçbir şekilde destek çıkmadığına değinerek, "AKP kentimize hiçbir şekilde destek sunmadı. Ve ne yazık ki milletvekilleri her defasında Kars'ta bu sorunların olmadığını dile getirdiler. Buradaki tüm yoldaşlarımız bu süreci genel olarak yerel basından da takip ediyor. Bu vesileyle yerel basınımıza buradan bir kez daha saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Çünkü Kars'taki bütün yerel basın mensubu arkadaşlarımız ayrım yapmadan BDP olarak verdiğimiz bütün önergeleri halkımızla paylaştı. Halkımız da bizim ne kadar haklı olduğumuzu biliyor. Fakat bir çıkış yapılması gerekiyor. O da önümüzdeki yerel seçimlerdir" dedi.
 
'Sisteme artık Êdi bes e diyoruz'
 
Birtane, Türkiye halklarının artık haksızlığa "Êdi bes e" dediğini ve toplumların artık demokrasiyi istediklerini belirterek, "Biz Kürtler öldürüldük, asit kuyularına atıldık, cezaevlerine sokulduk, işkence gördük, çocuklarımıza tecavüz edildi, cezaevlerinde onlarca katliam geçirdik, Zilanları, Ağrıları Dersimler ve Roboskileri yaşadık, ama yılmadık. Her zaman TOMA'nın karşısında, panzerin karşısında copa, tazyikli suya, gazlara maruz kaldık; yine de yılmadık. Sisteme 'Êdi bes e' dedik. Bugün Türkiye'de halk ayakta, bugün hak ve özgürlüklerden yana olan devrimci Türkiye halkları, Kürtleri çok daha iyi anladıklarını söylüyorlar. Bu vesileyle Gezi'de direnenleri selamlıyoruz. Polisimiz sağ olsun polisimiz var olsun diyenler bugün Gezi'de direniyorsa bu Kürt halkının vermiş olduğu mücadelenin bir ürünüdür. Eğer bugün bir çözüm sürecinden bahsediliyorsa yılmayan bir Kürt mücadelesinin ürünüdür. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın 14 yıldır sisteme karşı vermiş olduğu mücadelenin ürünüdür" şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçim sonrası BDP Kars İl Başkanlığı'na Turgut Taşkıran seçilirken yönetime ise Şengül Mehmetoğlu, Songül Kurt, Nuriye Erkmen, Sinan Mencutekin, Binnet Erkılıç, Teyfik Agıner, Hüseyin Geylani ve Tayyer Vargün seçildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.