Losev

Birinci Uluslararası Bitlis Sempozyumu Sona Erdi

Videoyu Aç Birinci Uluslararası Bitlis Sempozyumu Sona Erdi
A
a

Bitlis Düşünce Ve Akademik Çalışma grubu tarafından organize edilen ve ilki gerçekleşen Uluslararası Bitlis Sempozyumu sona erdi.

Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu tarafından organize edilen ve ilki gerçekleşen Uluslararası Bitlis Sempozyumu sona erdi.
Tarihi El-Aman Hanı'nda düzenlenen ve 3 gün süren sempozyumda, 50'nin üzerinde Kürt bilimci, akademisyen, gazeteci ve yazar bir araya gelerek, kentin tarihi, kültürü, ekonomisi, sosyal yaşamı ve tarihi şahsiyetlerini ele aldı. Kürt bilimcilerinin 50'nin üzerinde hazırladığı ve sempozyumda bildiri olarak sunduğu konular kitaplaştırılacak.
Sempozyumun Organizatörü Sofya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaşar Abdulselamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sempozyumun Bitlis için önemli olduğunu söyledi. Önemli tarihi ve kültürel değerleri bir arada bulunduran Bitlis'te böyle bir sempozyuma ihtiyaç duyulduğunu ve sempozyuma beklenenin üzerinde ilgi olduğunu belirten Abdulselamoğlu, "Bizim aldığımız sinyallere göre sempozyum, toplumun herkesiminde duyularak, bölgede büyük etki yapmıştır. Her yerde konuşuluyor. Bu olması gereken bir şeydi. Bu anlamda bir katkımız olmuşsa ne mutlu bize. Bu da bizi motive etti. Önümüzdeki yıl sempozyumun ikincisini organize edeceğiz. İkinci sempozyumun konusu, 'Bitlis'te şehirleşme sorunları ve perspektifi' olacak. Bu 1'inci Uluslararası Bitlis Sempozuyumu'nun konusu Bitlis'in tarihi, kültürü ile ilgili oldu. 50'nin üzerinde tebliğ sunuldu. İlk açılış gününde 600'e yakın misafir vardı. Açılışımız internet üzerinden binlerce insana canlı olarak verildi. Dilerim internet kaliteli bir yayın vermiştir. Tabiki çok önemli akademisyenler katılarak, çok önemli tebliğler sundular" dedi.
Sempozyum çerçevesinde hiçbir yerde olmayan, açığa çıkmayan, gizli, tarihi olaylar ve yazarların ortaya çıktığını ifade eden Abdulselamoğlu, akademik çalışmalarla hazırlanan sempozyumun halk tarafından büyük ilgi gördüğünü ve katılımcıların Bitlis'ten memnun ayrılacaklarını sözlerine ekledi. Abdulselamoğlu, ilgilerinden dolayı Bitlis halkına teşekkür etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.