Losev

Birgül Ayman Güler Yine Ön Planda

A
a

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Etnik kimlik şereftir ama anadilleri ulusun temeli olan Türkçe’ye eş koşamazsınız" dedi.

Güler, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen "Anayasa ve Açılım" konulu konferansta, AKP Hükümetinin Öcalan ve PKK ile anlaşarak anayasa değiştirmeye çalıştığını savundu.
 
Güler, "Etnik kimlik şereftir. Anadil etnik kimliğin parçasıdır. Hiçbirimizin doğarken etnik kimliğini seçme hakkı yoktur. Ananız babamız gibi etnik kimliğimiz de şerefimizdir. Ana dilimizde öyle onun öğretilmesini, yaşatılmasını isteriz. Ama anadilleri ulusun temeli olan Türkçe’ye eş koşamazsınız, anadilleri Türkçe gibi resmi dil yapamazsınınız. Yaparsanız da başka bir devlet başka bir toplum kurarsınız ve o devlet o toplum bizi 5 yıl bile bir arada yaşatamaz; bizi paramparça eder. Oysa bizim amacımız ulusal birliğin içerisinde özgürleşmektir” dedi.
 
Üniter devlet yerine federal devleti, laik devlet yerine ise dini esaslara mezhep esaslarına dayalı bir din temelli devlet kurulmak istendiğini savunan Güler, "Terör şantajıyla yapılmak istenen anayasanın ulusal devleti ortadan kaldırmak,Türkiye’yi Ortaçağ’a geri götürmektir. Gerçek anlamda barışı sağlayacak, Türkiye’nin 21. yüzyılda ihtiyaçlarını karşılayacak demokratik anayasa yapılmasından yanayız" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.