13 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı 13 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Yeşilyurt'un Gazi Mahallesi'nde bulunan çöp ev, Yeşilyurt Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek dezenfekte edildi. Gazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, çöp evin çevresinde detaylı bir inceleme yaparak resmi prosedürleri yerine getirdi.

Biriktirilen çöplerin neden olduğu kötü kokuların ve haşerelerin çevreye yayılmasını engellemek amacıyla harekete geçen ekipler, evin içinde biriken çöpleri ve kullanılamaz hale gelmiş eşyaları toplayarak yedi kamyon dolusu çöpü taşıdılar. Ardından ev, baştan aşağı temizlenerek dezenfekte edildi.

A W218086 03

Mahalle sakinleri, “Bu çalışmaların gerçekleştirilmesi talimatını veren Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit başta olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz” belirttiler.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürü Emin Gölgeli, yaptığı açıklamada, “Gazi Mahallesi Medeniyet Caddesinde yaşayan mahalle sakinlerimiz belediyemize başvuru yaparak mahallelerinde bulunan bir evde çöp biriktirilmesi neticesinde kötü kokular yayıldığını, pis koku ve sineklerden dolayı pencerelerini daha açamadıklarına yönelik şikâyette bulundular. Zabıta ve Temizlik İşler Müdürlüğü olarak ta bölgeye gelerek gerekli incelemelerin ardından biriktirilen çöpler, eşyalar, kıyafetler ve atık malzemelerden dolayı insan ve çevre sağlığını tehdit eden buradaki ev ile bahçesinde gerekli çalışmaları yerine getirdik. Uzun bir çalışma neticesinde evin içi ve bahçesinden yedi kamyon çöp çıkarıldı, temizlik personelleri ise genel bir temizlik çalışması yaparak dezenfekte ettiler.

A W218086 02A W218086 02

İlçemizin her noktasının temiz, düzenli ve sağlıklı olabilmesi için bu yöndeki hizmetlere büyük bir ehemmiyet gösteren aynı zamanda hekim olan Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatları çerçevesinde çevre ve insan sağlığını tehdit eden unsurlara karşı taviz vermeden, işimizi ciddiyetle sürdürmekteyiz. Belediye Başkanımız halk sağlığının korunmasına yönelik olaylara ivedilikle müdahale etmemiz ve denetimleri yapmamız konusunda bizleri uyarmaktadır, bizlerde bu konuda titiz bir şekilde çalışıyoruz. Bugün ki çöp evin temizlenmesinde emek sarf eden herkese ve mesai arkadaşlarımıza Belediye Başkanımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

A W218086 01

Kaynak: İhlas Haber Ajansı