Losev

Bir Belde ile 20 Köy Karantinaya Alındı!

Videoyu Aç Bir Belde ile 20 Köy Karantinaya Alındı!
A
a

Maraş'ın Andırın İlçesi'nde, 'Afrika hastalığı' olarak bilinen 'Lumpy skin disease'den dolayı 11 büyükbaş hayvan telef oldu. Daha önceden de 4 köyün karantinaya alındığı ilçede 1 belde ve 20 köy daha karantinaya alındı.

Andırın'a bağlı belde ve köylerde son günlerde 11 büyükbaş hayvan telef oldu. Hayvanların telef olmasının ardından paniğe kapılan köylüler, durumu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi. Gelişme üzerine köye giden veteriner hekimler, telef olan hayvanlar ile barındıkları ahırlardan numuneler aldı. Numuneleri inceleyen veterinerler hayvanların 'Afrika hastalığı' olarak bilinen 'Lumpy skin disease'den öldüğünü belirledi. Bunun üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hayvanlarda hastalığın görüldüğü 1 belde ile 20 köyü karantinaya aldı.

Büyükbaş hayvanlarda görülen hastalıktan dolayı gerekli tedbirlerin alındığını belirten Andırın Kaymakamı Alper Çifci, "Karantina altına alınan belde ve köylerde hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştır. Bu köylerde hayvanların tamamı aşılanarak hastalığın diğer bölgelere yayılmaması için ekiplerce vatandaşlarımız bilgilendiriliyor. Bu bölgelerde hayvanların satılmasının veya kesilerek kullanılmaması yönünde bilgilendirme çalışmaları sürüyor" dedi. Çifci, hastalıktan dolayı hayvanları telef olan vatandaşların mağduriyetlerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne rapor ettirmeleri halinde ilgili bakanlığın belirleyeceği oranda ödeme yapılacağını da kaydetti.

Öte yandan Lumpy skin disease'den dolayı geçen ocak ayında Yeşilova, Kıyıkçı, Gökahmetli ve Kumarlı köylerinde de karantina uygulaması başlatılmıştı.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.