Bu kapsamda Bingöl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, hasar tespit çalışmaları sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, 7269 sayılı yasa ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Bingöl genelinde 3 bin 47 adet yapıda ağır hasar tespit edildiği belirtildi. Kesin hasar tespit listelerinin muhtarlıklarca 30 gün süresince ilan edileceği ifade edildi. Bu süreçte yapı sahiplerinin tespitlere itiraz hakkının olduğu ve itirazlar değerlendirildikten sonra hasar tespit listelerinin kesinleştirileceği vurgulandı.

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Ardından Bingöl'de Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı

Ağır hasarlı yapılar için yeni yapı inşa süreçlerinin AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütüleceği bilgisi de açıklamada yer aldı. Kesinleşen hasar tespit listelerinin AFAD İl Müdürlüğüne gönderileceği ve burada hak sahiplikleri ve yeni yapı inşa süreçlerinin yönetileceği belirtildi.

Ayrıca, ağır hasarlı binaların (yangın, su basması, ani göçme, patlama gibi olumsuzlukların önüne geçmek için) elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarının kesileceği ve bu süreç için ilgili idarelere bildirim yapılacağı ifade edildi. Kesinleşen hasar tespit listeleri sonrasında ağır hasarlı yapıların yıkımı için İl Özel İdaresine bildirimde bulunulacağı ve yıkım işlemlerinin gerçekleştirileceği de açıklamanın devamında yer aldı.