Losev

BİMED'den engellilere ulaşımın ücretsiz olması talebi

Videoyu Aç BİMED'den engellilere ulaşımın ücretsiz olması talebi
A
a

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Bitlis Merkez Engelliler Derneği (BİMED) Başkanı Ahmet Koçyiğit, engellilerin şehiriçi ulaşımından ücretsiz faydalanması gerektiğini söyledi.

Koçyiğit, yaptığı açıklamada, Bitlis merkez ve ilçelerinde yaklaşık 5 bin engelli bulunduğunu belirtti.
 
Türkiye'nin birçok kentinde engellilerin ücretsiz ulaşımdan faydalandığını ifade eden Koçyiğit, şöyle konuştu:
 
"Bu sistemin Bitlis'te de uygulanmasını istiyoruz. Daha önceden defalarca belediye yetkilileriyle görüştük. Fakat 16 aydır bu isteğimize duyarsız kalındı. Her birey engelli adayıdır. Engelliler bu toplumun birer ferdidir. Bu fertlere sahip çıkılmalı. Engelliler, dışlanmamalı ve topluma kazandırılmalı ama gelinen noktada hala engelliler, birçok sorunla karşı karşıyadır. Kimse gerçek anlamda bu sorunlara eğilmemektedir. Engelliler, kendilerine 3 ayda bir verilen engelli maaşıyla başbaşa bırakılmıştır."
 
Sadece yüzde 70 raporu olan engellilere ulaşımda öğrenci tarifesi uygulandığını belirten Koçyiğit, mağduriyetleri göz önünde bulundurularak, yüzde 40 ve üzeri raporu bulunan tüm engellilerin il merkezi ve ilçelerde, toplu taşımadan ücretsiz faydalandırılması gerektiğini vurguladı.
Koçyiğit, "Yetkilileri engellilerin sorunlarını çözmeye davet ediyorum. Ayrıca kentte engellilere, engel olmayacak ortamların oluşturulması gerekiyor. Kaldırımlar başta olmak üzere, tüm resmi kurum ve özel sektörlerin, engellilerin durumuna göre dizayn edilmesi lazım" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.