Losev

Bilgen: Dokunulmazlık meselesi bir erken seçim hesabı

Videoyu Aç Bilgen: Dokunulmazlık meselesi bir erken seçim hesabı
A
a

Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen, konunun, 3 parti bir araya gelse bile kolaylıkla halledilecek bir mesele olmadığını savundu. Bilgen, AK Parti’nin olası bir erken seçim hesabıyla dokunulmazlık meselesine yaklaştığını da ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen, İnsan Hakları Araştırma Derneği’nin etkinliğinde konuştu.
 
Bilgen, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına da değindi ve AK Parti’nin olası bir erken seçim hesabıyla dokunulmazlık meselesine yaklaştığını savundu.
 
HDP’li Bilgen’in dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmasına ilişkin açıklaması şöyle:
 
“Dokunulmazlık hamlesi yapıldı. Dokunulmazlıklarla ilgili 3 parti anlaştı. Bu işin tartışılacak bir tarafı yok diye düşünüyoruz. Ancak durum öyle değil. CHP’nin içinde de bu, tartışmalara yol açmış durumda. MHP zaten kongre sürecinde. İktidar partisinin kendisi içinde de bu konu bu kadar ortaklaşılmış, uzlaşılmış bir konsept yok.
 
“İlkesel olarak dokunulmazlığı tümden kaldırmak istense biz zaten buna varız. Çıtayı 3 milletvekilinde tutan bir grup var. Başka bir grup çıtayı daha fazla yukarıda tutuyor. Çıta 3 kişide de kalabilir. Ama belki ki bu işin siyasi hesabı HDP eş genel başkanları. Bu da bir erken seçim hesabı. Başkanlık hesabı ile bu ikisi arasındaki dengeye bağlı.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.