Slayt Gösterisi
Losev

Bilal Adabağ TATSO’nun 14. Genel kuruluna katıldı

Videoyu Aç Bilal Adabağ TATSO’nun 14. Genel kuruluna katıldı
A
a

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ, Türkiye'nin Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Büyük elçiliğinde gerçekleştirilen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 14. Genel Kurulu’na katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TATSO Genel Kuruluna katılan heyette yer alan TATSO Oda Başkanı Bilal Adabağ,  genel kurula katılarak, kurul sonrası bazı temaslarda bulundu.

Öte yandan Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 14. Olağan Genel Kurulu'nda konuşmacılar önemli mesajlar verirken, gerçekleştirilen genel kurul çerçevesinde TATSO’nun yeni yönetim kurulu seçilip, ana ve yedek yönetim kurulları ile denetçiler belirlendi. Genel kurulun ikinci bölümde ise daha geniş bir katılımla TATSO'nun kuruluşunun 15. yıl dönümü kutlandı.

Bu bölümde ev sahibi olarak ilk sözü alan Türkiye'nin Berlin Büyükelçi Ali Kemal Aydın, Türkiye AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması gerektiğini ifade etti.

Davetliler arasında yer alan AB Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen ise, Türkiyesiz AB'nin geleceğinin olmadığını belirtti. 

Türk-Alman dostluğunun uzun bir tarihi geçmişi olduğunu ve bu dostluğun tarih boyunca çok ciddi meydan okumalara karşı koyduğunu söyleyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da; "Dostluğumuzun temelleri çok sağlamdır. Bu sağlam temeller, iş dünyası olarak bize, gelecekte ikili düzeyde, Ortadoğu, Orta Asya, Avrupa ve genel anlamda dünyada geniş birlikte çalışma alanları sunmaktadır." diyen Hisarcıklıoğlu, "Günlük, güncel ve konjonktürel gelişmeler, ilişkilerimizin sağlamlığına zarar veremez.” yorumunu yaptı.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Rolf König de Türkiye’ye yatırım yapanın kazandığını belirterek, 1989’da Türkiye’de yaptıkları yatırımdan çok az ciro elde ederken bugün bu cironun 380 milyon avroya ulaştığını kaydetti.

“İKİ TATSO BAŞKANI ALMANYA’DA BİRARAYA GELDİ”

Öte yandan; genel kurula katılan heyet içinde yer alan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bilal Adabağ ise, kurul sonrası Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Rolf König başta olmak üzere bazı önenli isimlerle biraraya geldi.

Gerçekleştirilen genel kurulla ilgili değerlendirmede bulunan Oda Başkanı Bilal Adabağ, “Genel kurulda gerçekleştirilen konuşmalardan çok mutlu olduk. Her ne kadar Avrupa ülkeleri Türkiye’nin genel konjüktürde, kendi durumunu anlayamasa da bunlar gerçekten kendi devletlerinin yapmış oldukları, Türkiye’ye karşı uygulamış oldukları ambargo sisteminden utanç duyduklarını dile getirdiler. Bu manada bizleri çok mutlu ettiler. Yani Türkiye’yi bizden çok daha iyi biliyor ve çok iyi, derinlemesine araştırıyorlar. Türkiye’yi yük olan değil, yükü alan bir ülke olarak gördükleri için Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri arasına girmesini kesinlikle istiyorlar. Ayrıca; TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun buradaki etkinliğin görmek bizleri çok mutlu etti. Yani oradaki bürokrasi içerisindeki etkisi çok müthiş oldu. Ve ikili görüşmelerde ise TATSO’nun Genel Sekreteri Okan beyle ikili diyalog halinde olduk. Bizim buradaki maden ve tekstil sektöründe olan arkadaşları oraya götürüp hem oraya üye yapmak hem de genel itibariyle ticari pazara Türk-Alman Odalar Birliği’ne kaydettirmek adına bir çalışma yürüteceğiz. Buna da İnşallah Ocak ayı içinde start vermiş olacağız.” Diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.