Losev

Bigader'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Videoyu Aç Bigader'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
A
a

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) Başkanı Mahir Okay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BİGADER Başkanı Mahir Okay, yayınladığı mesajda, "Birlikte huzur ve barış içinde yaşamayı, tarih sahnesine çıktığı günden bu yana başarmış ender milletlerden olan Türk milleti, bu devlet tecrübesini ve diğer topluluklara örnek olan hayat felsefesini günümüze kadar taşımıştır. Birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kast edenlere cevap vermek noktasında büyük bir kurtuluş mücadelesi veren bu millet, doğasına en uygun bir yönetim biçimi olan cumhuriyetin ilanıyla daha aydınlık bir yolda yürümeye başlamıştır.

29 Ekim 1923’te tüm dünyaya ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundaki heyecan ve gururu 92. yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız. Çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden, şanlı Türk bayrağını dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam etmektedir. Bizler her zamankinden çok çalışmalı, cumhuriyet rejiminin sağladığı demokratik özgürlükler ortamında, bu bereketli coğrafyanın nimetlerinden ve imkânlarından herkesin faydalanmasına gayret etmeliyiz.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız olan bugünlerde, bizler bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bireyleri olarak cumhuriyet felsefesini ve modern bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi özümsediğimiz gibi muasır medeniyete giden yolda en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve hoşgörüyü, azim ve kararlığı muhafaza etmeli, bu hissiyatı yeni nesillere de benimsetmeliyiz. Bu duygularla, bütün vatandaşlarımızın, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı minnet, rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.