Losev

BİGACEM: Meslektaşımızın Yanındayız

Videoyu Aç BİGACEM: Meslektaşımızın Yanındayız
A
a

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Genel Yayın Yönetmenimiz Sinan Aygül'ün yaptığı haberlerden dolayı hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM), Genel Yayın Yönetmenimiz ve DİHA Muhabiri Sinan Aygül'ün yaptığı yolsuzluk haberlerinin ardından, bir bombalama olayı ile ilişkilendirilmeye çalışılarak, soruşturmaya konu edinmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan haberlere komplovari bir yaklaşımla tepki gösterilmesini kamuoyunun bilgilenme, haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yöneltilen bir saldırı olarak değerlendirilen BİGACEM açıklamasında, "Demokrasinin egemen olduğu bir ülkede, gerçeklerin belgelere dayalı olarak haberleştirilmesine bile bu kadar tahammülsüz olunmasını ve iftiralarla karşılık verilmesini üzüntüyle karşılıyoruz" denildi.

'Yönelimler dikkat çekici'

Aygül'ün sürekli hakkında açılan davalar, suç duyuruları ve kendisine yöneltilen tehditlerle sindirilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Genel anlamda basın özgürlüğünün sorunlu olduğu bir ülkede yaşıyoruz ancak Bitlis yerelinde özellikle bu arkadaşımızın sık sık bu tarz yönelimlere maruz kalması dikkat çekiyor. Meslektaşımızın yaptığı haberlerle, Tatvan'da yaşanan menfur bir saldırı arasında nasıl ilişki kurulabildiğini anlamış değiliz. Bunu iyi niyetten uzak zorlama bir isnat ve meslektaşımıza karşı komplo amacı taşıdığını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

'Meslektaşımızın yanındayız'

BİGACEM açıklamasında son günlerde Bitlis'te yaşanan olaylara değinilerek, şunlar kaydedildi: "Meslektaşımız ve üyemiz Sinan Aygül, Bitlis kamuoyunu yakından ilgilendiren bir konuyu, tamamen belgelere dayanarak, haberleştirmiştir. Kamuoyunu bilgilendirme kaygısı dışında bir amaç taşımayan haberlerinden dolayı önce meslektaşımıza davalar açılmış, açılan davalar lehine sonuçlanınca da gazeteci arkadaşımız bu kez de iftiralarla sindirilmeye çalışılmıştır. Bunun en temelde halkın bilgi edinme ve aydınlanma hakkına karşı işlenmiş bir suç olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda meslektaşımızı yalnız bırakmıyor, hem hukuki hem de mesleki anlamda meslektaşımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.